Botosaneanca Tabita Maftei, purtatorul de drapel al Romaniei la JOT Buenos Aires 2018

0 902

Canotoarea Tabita Maftei, componenta a Echipei Olimpice a Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret gazduite luna viitoare de Buenos Aires, a fost desemnata de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman purtatorul de drapel al Romaniei la festivitatea de deschidere a competitiei.

Medaliata cu aur la simplu vasle (JW1x) la Campionatele Mondiale de canotaj rezervate juniorilor, care au avut loc luna trecuta la Racice, in Republica Ceha, Tabita Maftei este una dintre cele mai titrate componente ale Echipei Olimpice a Romaniei care va face deplasarea in capitala Argentinei.

In palmaresul botosanencei in varstă de 18 ani se mai regasesc medalia de argint cucerita la doi rame fara carmaci (2-), alaturi de Alina Maria Baletchi, la Campionatele Europene de juniori din acest an si aurul adjudecat anul trecut la CM, de asemena de juniori, in proba feminina de patru vasle (4x), alaturi de Larisa Elena Rosu, Andreea Grapinoiu si Simona Geanina Radis.

Nascuta in satul Talpa, comuna Candesti din judetul Botosani, intr-o familie cu 11 copii, Tabita Maftei a fost selectionata pentru canotaj de antrenorii Iulia si George Bulie. A fost legitimata la Clubul Sportiv Botosani, iar la varsta de 15 ani a participat la prima sa competitie nationala.

La JOT Buenos Aires 2018, Tabita Maftei va face parte din echipajul feminin de doi rame fara carmaci (2-) al Romaniei, alaturi de Alina Maria Baletchi.

Sursa :  cosr.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata