locale psd
locale sus

Bacalaureat : Absenti la prima proba scrisa a sesiunii de toamna a examenului

0 818

Peste 600 de absolvenţi de liceu vor susţine examenul de Bacalaureat în această sesiune. La nivelul judeţului Botoşani, Inspectoratul Scolar a aprobat înfiinţarea a trei centre de examen Liceul Pedagogic, Colegiul „Laurian” şi Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Centru de evaluare este Liceul „Dimitrie Negreanu”. Pentru sesiunea august-septembrie, probele scrise se vor desfăşura înaintea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Rezultatele Bac-ului de toamnă se vor afişa pe data de 1 septembrie, iar rezultatele eventualelor contestaţii se vor şti pe 6 septembrie.
Conform datelor prezentate de inspectorul şcolar Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al IŞJ Botoşani, la prima probă, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, din cei 294 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 245 de candidaţi, 49 fiind absenţi.

Rezultatele sesiunii din toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe data de 1 septembrie 2017, în jurul orelor 16:00 şi tot în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii, acestea urmând să fie soluţionate în perioada 2 – 5 septembrie. Pe data de 6 septembrie 2017 vor fi afişate rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să fie declarat admis la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi să obţină cel puţin nota cinci la fiecare dintre probele scrise, însă media nu trebuie să fie mai mică de şase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata