parlamentare sus
achitei top

Avariile la conducta de apa a comunei Stăuceni remediate cu o firma privata. Primarul Cozmin Epuras: „Vom deschide o acțiune în instanță cu privire la branșările care s-au făcut”

0 898

De trei săptămâni cetățenii din comuna Stăuceni nu au apă, urmare a unor branșamente la rețeaua de apă ce vine la Stăuceni a unor cetățenii din satul Roșiori din comuna Răchiți. Rețeaua nu face față și apar avariile. Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni, se vede nevoit să apeleze la serviciile unor firme care să remedieze avariile de la rețea, avarii ce ar trebui rezolvate de operatorul Nova Apaserv. „Comuna Stăuceni este beneficiara unei investiții cu alimentare cu apă. În schimb de aproximativ 3 săptămâni nu știu dacă 10% din populația comunei are apă din cauza unor avarii ca urmare a unor branșamente de pe rețeaua de aducţiune de la Stăuceni a unor proprietari din comuna Răchiți, respectiv satul Roșiori”, a spus Cozmin Epuraș. Azi acesta se afla la o avarie din satul Roșiori unde a intervenit o societate privată pentru a o remedia pentru că cei de la Nova Apaserv erau liberi.

psd parl jos
Aici avem o avarie foarte mare. Apa nu ajungea. S-a făcut o contorizare iar în 3 zile în comuna Stăuceni au intrat 500 de metri cubi de apă iar apa curgea pe șanțuri și ajungea în râul Sitna. Cei de la Nova Apaserv nu au intervenit pentru că azi (N. R. luni) este ziua lor liberă prin contractul colectiv de muncă. Am apelat la o firmă din localitate și ne ajută să remediem avariile” a declarat primarul comunei Stăuceni. Pentru că situația a creat neplăceri și disconfort cetățenilor din Stăuceni primarul este decis să îi pună la plată pe cei de la Nova Apaserv. Mai mult de atât locuitorii din Stăuceni sunt nemulțumiți și de modul în care reprezentanții operatorului de apă vorbesc cu ei.
„Nu știm ce vom face dar vom deschide o acțiune în instanță cu privire la branșările care s-au făcut pe conducta de aducţiune. În același timp în momentul în care apelează telefonic cetățenii din comuna Stăuceni pe cei de la Nova Apaserv vorbesc foarte urât și „la mișto” îi trimit spre Primărie. Atâta timp cât Primăria nu este furnizor de apă de ce să îi trimiți la noi?
Încercăm ca în această seară să dăm drumul la apă. Pentru această perioadă Nova Apaserv va emite factură. Cetățenii sunt buni platnici și nu cred că sunt probleme cu facturile.
Avariile apar foarte des dat fiind faptul că pe conducta de aducţiune pentru a ajunge apă la Stăuceni trebuie să fie minim o presiune de 12 bari. În momentul în care nu se asigură presiunea de 12 bari obligatoriu branșamentele care sunt la casele din preajma nostră cedează și sunt avarii”, a completat Cozmin Epuraș.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata