parlamentare sus
achitei top

Iustina Irimia „altfel” – de la muzică populară la jazz

0 747

Pandemia a dus la mutarea activității artistice aproape exclusiv în mediul online, iar artiștii botoșăneni s-au conformat situației actuale, menținând legătura cu fanii prin intermediul rețelelor de socializare.

Iustina Irimia, interpretă de muzică populară, una dintre „Fetele din Botoșani”, a adunat recent pe Youtube o comunitate de 10000 de abonați și a sărbătorit acest moment printr-o postare surprizătoare pentru urmăritorii ei. Artista a lansat cover-ul cântecului „Nature boy”, din repertoriul legendarului Nat King Cole, realizat în colaborare cu pianistul Virgil Ștefan Prispian. Videoclipul ce redă atmosfera muzicii jazz a fost filmat de Cosmin Ciobanu în studioul Elektra din Botoșani. Iustina menționează că ideea a apărut de la două dintre versurile cântecului: „The greatest thing you will ever learn/ Is just to love and be loved in return!”, subliniind faptul că e foarte important ca un artist să iubească ceea ce face, dar și se simtă iubit de cei cărora li se adresează pentru a găsi puterea de a-și continua exprimarea sentimentelor prin arta sa. Prin acest cover Iustina a dorit să arate un gest de recunoștință pentru cei 20 de ani de carieră, dar și pentru cei care o urmăresc în mediul online într-un număr mare, ea făcând parte din categoria celor norocoși care se bucură să iubească ceea ce face, dar și să simtă cu reciprocitate iubirea din partea publicului. 

„Nu m-am așteptat la atâtea gânduri bune și frumoase! Vă mulțumesc! Cu emoție am cântat, cu emoție mi-ați răspuns! Mă bucur că vă sunt pe plac și într-o ipostază diferită!”

În ultimele luni, artista originară din Flămânzi a postat pe canalul ei de Youtube un cântec nou Viața omului (Am un gând ce nu-mi dă pace) chiar de ziua de naștere, secvențe din cadrul spectacolului „Hai la Botoșani” (ediția a treia), recitări de poezii, dar și câteva vloguri: „30 de gânduri la 30 de ani”, „Despre dârlâit” și a împărtășit experiența concediului prin care promovează România frumoasă și în care prezintă cum a urcat într-un mod inedit pe Vârful Moldoveanu, îmbrăcând ia cusută de bunica ei maternă, Anica Codreanu, din Prisacani, Flămânzi.

„Vă iubesc și vă mulțumesc că mă iubiți!”, spune Iustina, îndemnându-i pe urmăritori să-i rămână aproape pentru că pregătește noi proiecte muzicale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata