Angajatii de la Garda de Mediu nu stiu daca isi primesc salariile in aceasta luna

0 317

Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că au trecut trei săptămâni de când Garda Naţională de Mediu nu are încă un comisar general numit în funcţie.

În aceste condiţii, activitatea instituţiei este serios afectată şi riscă să intre În blocaj în situaţia în care nu există un ordonator de credite şi un buget aprobat pentru anul 2020. La această dată, instituţia nu-şi poate onora plăţile aferente diferitelor contracte pe care le-a încheiat cu furnizorii (energie electrică, combustibil, asigurări şi reparaţii pentru autoturismele din dotare, servicii de telefonie mobilă şi internet, gaze, etc.) şi nu poate reînnoi contractele care au expirat la srarşitul anului. Mai grav, este faptul că, în lipsa unui ordonat de credite, suntem în situaţia de a nu se putea emite deciziile de salarizare 38 lin. (4) din Legea nr. 153/2017, începând cu data de 01.01.2020. riscul ca angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu să nu ‘isi poată primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie, în data de 10 februarie 2020, aşa cum este stabilit prin ordin de ministru.

Având în vedere cele menţionate, Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu solicită rezolvarea cu celeritate a acestei situaţii şi intrarea de urgenţă pe un făgaş nonnal de funcţionare a instituţiei.

În cazul în care Guvernul României, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor nu vor găsi soluţii, există riscul ca activitatea instituţiei să Înceteze, cu toate repercusiunile ce rezidă din această situaţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata