Cod galben de ploi, ninsori și vânt pentru județul Botoșani

0 523

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori și vânt valabil și pentru județul Botoșani. Avertizarea este valabilă de mâine, 5 februarie, la ora 08:00 până joi, 06 februarie, ora 10.00.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.    În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

Notă: În cursul dimineții de miercuri (5 februarie) prezentul mesaj va fi actualizat.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata