Amenzi de 160.000 de lei date ieri de polițiștii botoșăneni în cadrul acțiunii Blocada

0 113

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 53 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate aproximativ 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 160.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Acțiunile au fost desfășurate în orașele Săveni, Ștefănești , Dorohoi și în Botoșani.

Acțiune a polițiștilor de ordine publică. Sancțiuni uriașe pentru nerespectarea obligației de a utiliza casele de marcat electronice

În noaptea de 6 spre 7 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale, rutieră, acțiuni speciale, investigare a criminalității economice și transporturi au acționat în municipiul Botoșani pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Astfel, forțele de ordine au legitimat peste 180 de persoane, 15 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi depistate bunuri interzise la deținere și 4 fiind conduse la sediul poliției. Totodată, au fost dispersate 12 grupuri formate din tineri predispuși la comiterea de fapte de natură a tulbura ordinea și liniștea publică. 

În același context, au fost controlate peste 100 de autovehicule și 8 societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 de lei, după cum urmează: 59 de sancțiuni pentru abateri la regimul rutier, în valoare de 20.000 de lei, 20 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare de 7.000 de lei și 4 sancțiuni pentru nerespectarea obligației de a utiliza casele de marcat electronice, în valoare de 27.000 de lei. Totodată, au fost confiscați peste 2.000 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata