pas top

Alesii locali nu au aprobat acordarea unor terenuri pentru revolutionarii din Botosani

0 361

Aleșii locali nu au fost de acord cu acordarea unor terenuri pentru zece revoluționari botoșăneni. Este pentru a doua oară când proiectul de hotârâre esre respins în ședință de Consiliu Local. Zece persoane, care dețin certificate de luptător remarcat prin fapte deosebite sau luptător rănit la Revoluția din 1989, au solicitat câte o suprafață de teren de 10.000 de metri pătrați în extravilanului municipiului, teren pe care timp de zece ani nu ar fi avut dreptul să îl înstrăineze.

Ar fi urmat să beneficieze de câte 1.000 de mp teren următorii: Chiricheș Bernard, Avăcăriței George, Apație Ioan, Tăuteanu Marin, Candrea Toader, Ciobanu Neculai, Neacșu Puiu, Gavriliuc Mitică, Rogojinschi Marius, Neagu Gheorghe. Consilierii locali nu și-au motivat, prin intervenții modul în care au votat. A votat împotrivă Marian Murariu, s-au abținut Cosmin Andrei, Silvia Diaconu, Daniela Vicol, Vasile Chiru, Andreea Buiuc, Ady Petrușcă și Iulian Blaga.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. În prezent, dintre cele 30 de hectare pe care le-a avut primăria disponibile în acea zonă, mai sunt 16 hectare, pe restul suprafeţelor fiind puse în posesie persoane care au câştigat procese în instanţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata