pas top

Reabilitarea Teatrului M. Eminescu de la „subscriptie publica” la „avem atatia deputati PSD in functii mari”

0 385

Replici între doi aleşi locali azi în şedinţa de Consiliului Local pe marginea finalizării lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu. Ady Petruşcă, consilier social democrat, a avut o intervenţie prin care a propus ca o soluţie pentru terminarea lucrărilor o suscripţie publică.

„Haideți să încercăm, dacă nu reușim cu bani europeni, cred că e termenul cel consacrat și cunoscut, o subscripție publică. Să încercăm să mergem la oamenii de afaceri din Botoșani, să vedem la nivel național, poate reușim. Știu că nu e chiar ok, dar Teatrul „Mihai Eminescu” ne reprezintă, este un simbol pentru Botoșani și ar trebui să facem orice este posibil, chiar dacă considerăm că nu încadrează așa cu vremurile pe care le trăim, dar să încercăm să facem ceva. Haideți să vedem cum putem face să adunăm fondurile care sunt necesare să facem lucrările de la teatru„, a fost intervenţia lui Ady Petruşcă.

Reacţia a venit din partea consilierul liberal Marius Oroșanu : „Am încercat să nu intervin, dar chiar nu pot. Așa ne place să vorbim despre teatrul acesta, dar când suntem aici în fața microfonului, printr-o interpelare. Am avut ocazia și s-au făcut demersuri din partea Executivului Primăriei, din partea unui deputat, să nu dau nume să nu se interpreteze poltic, a fost momentul PNDL-ului, am pierdut momentul PNDL-ului cu teatrul, pe când alții au prins exact pentru cultură, exact pentru astfel de obiective au prins finanțare. Noi l-am pierdut având atâția și atâția deputați PSD în funcții foarte mari. Hai să nu spunem acum de subscripție publică la teatru, care costă 27 de milioane de lei. Este irealizabilă o subscripție publică. Două surse erau, PNDL și l-am ratat prin pasivitatea celor de la PSD, și avem CNI, dacă ratăm și acesta, așteptăm și peste trei ani aceeași sursă de finanțare. Restul e demagogie”, a spus Marius Oroșanu.

A intervenit Ady Petrușcă : Am făcut apel la domnul primar pentru că proiectul acesta a plecat de pe vremea domniei sale. Ce am spus eu cu subscripția publică cu donații este o soluție extremă. Nu am vrut să fac politică și cred că am dovedit pe parcursul timpului că nu sunt demagog. Teatrul ne reprezintă teatrul vă reprezintă.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata