parlamentare sus
achitei top

Alee de acces in loc de rampa de gunoi intr-un cartier din municipiu

1 414

O rampă de depozitare a deşeurilor din municipiul va fi modificată pentru a face loc unei căi de acces în cartier. Aceasta este măsura inedită pe care autorităţile locale pentru fluidizarea traficului într-o zonă foarte aglomerată din oraş. „Am avut o discuţie în urmă cu ceva timp cu dezvoltatorul de pe Aleea Pinului, care a solicitat o reamplasare a containerelor din platforma de gunoi şi transformarea acestei platforme pentru a deschide circulaţia de pe strada Vârnav, în strada Prieteniei, pe Aleea Pinului, în imediata vecinătate a blocului nou de lângă Şcoala 7. Acolo este un trafic congestionat, iar cetăţenii din strada Prieteniei, ajung în Aleea Pinului, inclusiv la acest bloc, după care trebuie să întoarcă. La ore de vârf este o congestie extraordinară”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

psd parl jos

Viceprimarul Marian Murariu a propus bugetarea unui studiu de fezabilitate pentru o analiză a întregului cvartal, în vederea reconfigurării accesului auto şi pietonal. „Până la finalizarea acestui demers, care trenează, am luat această decizie să aprobăm reconfigurarea platformei, astfel containerele care sunt puse în formă de U să fie puse pe latura dinspre Şcoala 7, iar suprafaţa rămasă să fie transformată într-o arteră de legătură între Aleea Pinului care înconjoară acest bloc şi strada Vârnav, urmând ca să dăm un sens unic acestei artere de circulaţie”, a spus Cosmin Andrei. Cât priveşte direcţia sensului unic o decizie va fi luată în viitor. „Important de subliniat este faptul că toată construcţia se face pe cheltuiala dezvoltatorului. Primăria a fost de acord cu această iniţiativă, o considerăm oportună. Va fi construită o platformă de colectare a deşeurilor de la zero, care va avea un aspect mai plăcut decât cea care este acum. Aşteptăm să finalizeze constructorul lucrarea care o face pe banii săi. Şi încă un aspect pe care vreau să-l subliniez, este faptul că va fi transmis un drept de servitute în favoarea primăriei, ceea ce va permite şi va garanta pe viitor accesul nediscriminatoriu al tuturor participanţilor la trafic. Pentru că o parte din această arteră de circulaţie în acest moment se află în domeniu privat. Am avut o înţelegere în aşa încât să avem drept de servitute să nu se închidă niciodată. Practic, se mai naşte o bucăţică de stradă care, sperăm noi, să rezolve nişte probleme care sunt foarte stringente în acea zonă”, a precizat Cosmin Andrei.

1 Comentariu
  1. Stratula Neculai Spune

    Propun ca sensul unic sa intre pe aleea pinului și eșirea pe varnav. Dar in prealabil se impune reabilitarea scurtei alei pinului care nu a fost reabilitata niciodata in 42 de ani de cand locuesc la bl,nr.5

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata