Ajutoare de urgenta acordate de prefect la Stefanesti si Dangeni

0 167

Mai mulţi botoşăneni au găsit sprijin din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Botoşani. În urma unor petiţii şi adrese semnate de locuitori din Ştefăneşti şi Dângeni, afectaţi de ploile din 2 iulie 2019, prefectul Dan Şlincu, în colaborare cu unităţile administrativ – teritoriale ale celor două localităţi şi Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), a solicitat la nivel central acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru acest segment. Propunerea semnată de structurile botoşănene a ajuns pe masa ministrului Muncii, Justiţiei şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, care, prin ordin, a onorat cererea de ajutorare a persoanelor afectate.

Concret, la Ştefăneşti, în baza unor verificări ale comisiilor de specialitate, o parte din cei a căror bunuri au suferit stricăciuni nu au fost incluşi în raport iar la Dângeni, câteva familii care locuiesc într-un bloc unde a fost afectat acoperişul, nu au beneficiat de sprijin. Toate aceste aspecte au fost însă corectate prin demersul Instituţiei Prefectului, astfel că azi, cei 30 de botoșăneni au intrat în posesia ajutoarelor de urgență. În prezenţa prefectului Dan Şlincu, 26 de persoane din Ștefănești şi alte patru din Dângeni au primit prin AJPIS câte 1.500 de lei, suma totală acordată în acest sens fiind de 45.000 de lei. Potrivit hotărârii de Guvern nr. 365/2019 din 3 iunie 2019, ajutoarele de urgenţă de care au beneficiat şi aceşti botoşăneni se acordă familiilor sau persoanelor singure afectate de inundaţii cu câte 3.000 de lei pentru cei a căror locuinţă sau bunuri în folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de peste 90%, câte 2.000 de lei pentru cei a căror bunuri sau locuinţe au fost afectate între 50 şi 90% inclusiv, respectiv 1.500 de lei pentru bunuri şi locuinţe afectate de până la 50% inclusiv.

Pe parcursul lunii iulie, astfel de ajutoare, în sumă totală de 117.500 de lei, au ajuns în posesia a 78 de persoane singure sau familii, din Flămânzi, Ştefăneşti, Lunca, Băluşeni, Todireni, Călăraşi şi Prăjeni. Toate ajutoarele au fost de 1.500 de lei, exceptând un singur caz de la Prăjeni, unde au fost alocaţi 2.000 de lei. Şi în luna august au fost repartizate aceste forme de sprijin, către 54 de locuitori din Dângeni şi alţi 35 din Ştefăneşti, în sumă totală de 133.500 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata