Acțiune comună a mai multor instituții pentru prevenirea faptelor ilegale în domeniul piscicol

0 150

 

La data de 28 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul piscicol.

 

Activitățile au vizat verificarea magazinelor care comercializează pește și produse din pește, precum și conducătorii auto care transportă astfel de produse.

 

Astfel, au fost controlate 7 societăți comerciale de profil și 140 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei.

 

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, nerespectarea prevederilor legale privind obligativitatea utilizării caselor de marcat electronice, nerespectarea prevederilor legale privind piața produselor din sectorul agricol și abateri la regimul

rutier.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata