A început anveloparea termică a blocurilor din Săveni. Relu Tîrzioru: „Cetățenii nu trebuie să pună nici măcar un leu”

0 2.009

Zeci de blocuri sunt reabilitate termic de autoritățile locale din orașul Săveni. Cetățenii nu plătesc nimic pentru reabilitare, efortul financiar fiind asigurat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Primarul Relu Tîrzioru a precizat că lucrările sunt de la de la șarpantă și până la subsol, anvelopare, spații comune.

„Am început practic primele 5 blocuri dintr-un total de 24, urmând ca anul viitor să mai intre la finanțare încă 10 blocuri. Proiectul este depus pe Programul Național de Redresare și Reziliență. După cum bine vedeți lucrările au început, se derulează într-un ritm foarte, foarte susținut și eu sper ca anul viitor, pe vremea asta, să fie toate finalizate. Lucrările încep de la șarpante, vor fi schimbate toate și vor fi șarpante la toate blocurile cu tablă gri antracit. Vor fi înlocuite geamurile, vor fi închise toate balcoanele și vor fi reabilitate inclusiv subsolurilor. Izolația se va face cu vată bazaltică de 15 cm. Culorile vor fi stabilite în așa fel că orașul să aibă o față nouă”, a declarat primarul Relu Tîrzioru.

Fiecare bloc reabilitat va avea montat și panouri fotovoltaice și în plus vor fi montate și stații de încărcare mașini electrice.

„Toate blocurile vor avea panouri fotovoltaice pentru a asigura iluminatul spațiilor comune și cred eu că la final toate blocurile vor fi iluminate decorativ.În plus vor fi montate 10 stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a precizat primarul orașului Relu Tîrzioru.

Cetățenii blocurile reabilitate nu plătesc nimic pentru lucrările efectuate în cadrul acestui proiect.

„Toate cheltuielile sunt prinse în proiectul de finanțare, bani nerambursabili. Singurele cheltuieli care se fac și sunt neeligibile sunt câteva costuri pe care le are primăria cu consultanță, cu alte aspecte pentru care cetățenii nu trebuie să pună nici măcar un leu”, a spus Relu Tîrzioru.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata