60 de primării din județul Botoșani au încheiat contracte de servicii pentru realizarea de lucrări cadastrale

0 271

Cele 60 de primării au semnat contracte de prestări servicii pe baza contactelor de finanțare încheiate cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni. 

Fondurile provin din cea de-a șaptea etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, prin Programul național de cadastru și carte funciară, lansată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară ( ANCPI).

 

Lucrările vor fi realizate în baza Regulamentului aprobat prin ordin al directorului general al ANCPI nr. 1/2020.

Conform legislației, Agenția Națională de Cadastru Publicitate Imobiliară va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

 

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

 

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata