Concursuri pe bune în Primăria Botoșani! Proiect al consilierilor locali USR.

1 486

Cei doi consilieri locali USR din municipiul reședință de județ au depus un proiect de hotărâre ce prevede ca subiectele de la concursurile pentru angajarea personalului din primărie și instituții subordonate să fie trase la sorți folosind platforma națională pusă la dispoziție de către ANFP.

În 2021, sub coordonarea fostului președinte ANFP demis o dată cu ieșirea USR de la guvernare, a fost dezvoltată o platformă națională de stabilire prin tragere la sorți a subiectelor pentru concursurile de ocupare a funcțiilor publice.

Platforma este pusă la dispoziția tuturor instituțiilor în mod gratuit.

 

Consilierii USR, Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță, solicită prin proiectul de hotărâre depus, ca primăria Botoșani și toate instituțiile subordonate Consiliului Local Botoșani să folosească această platformă la toate concursurile de angajare organizate.

Astfel, nici măcar organizatorii concursului nu vor mai putea ști dinainte subiectele de examen.

 

„Știm că sunt instituții care organizează concursuri corecte. La fel, cunoaștem suficiente situații în care au existat multe suspiciuni asupra corectitudinii unui concurs de angajare organizat de către instituțiile subordonate municipalității. Nu o dată am auzit oameni competenți, dar fără susținere politică, spunând că nu se înscriu la astfel de concursuri știind că totul e deja aranjat. Prin acest proiect vrem să eliminăm suspiciunile ce planează asupra concursurilor de angajare dar mai ales, vrem să încurajăm botoșănenii pregătiți să participe la ele.”, a declarat Marcel Gheorghiță consilier local USR.

 

Deși nu putem vedea vreun motiv pentru care acest proiect să nu fie pus în practică, rămâne de văzut dacă și consilierii botoșăneni PSD, PNL și ProRomânia vor fi de acord cu organizarea de concursuri corecte pentru a accede pe o funcție publică.

 

1 Comentariu
  1. Dan Iftime Spune

    Pana acum au fost Pirelli ????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata