Aldet

26 martie 2020, o lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România – 906 cazuri de îmbolnăvire şi 17 decese

0 208

A trecut o lună de când viața românilor s-a schimbat radical. Pe 26 februarie a fost confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în țara noastră, iar de atunci modul în care eram obișnuiți să trăim a suferit modificări extreme. Acum ieșim pe stradă doar pentru nevoi urgente, iar autoritățile au scos armata pentru a aplica restricțiile de pe teritoriul României. La nivel național au fost confirmate pana ieri 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).  17 persoane au decedat. La nivelul județului Botoșani conform surselor neoficiale trei botoșăneni au fost infectați cu COVID-19. În carantină instituționalizată sunt 133 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (28 de teste negative, pentru restul se așteaptă rezultatele). 

– alte 1565 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală (13 persoane testate (prezentau simptome) pentru care se așteaptă rezultatele).  

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata