parlamentare sus
achitei top

19 milioane de euro investite în infrastructura oraşului Ştefăneşti. Primar Florin Buţura: „Știu ce înseamnă să fii lider al comunității”

0 599

Primarul orasului Stefanesti, Florin Butura, aflat la primul mandat, a reusit sa atraga o suma importanta in investitii in infrastructura orasului pe care il conduce, fiind implementate proiecte de aproximativ 19 milioane de euro. Proiectele sunt in diferite stadii de implementare, unele fiind incheiate altele urmand sa fie demarate intrucat au primit finantarea. Situat in una dintre cele mai sarace zone ale judetului, orasul Stefanesti a cunoscut in cativa ani o dezvoltare notabila, actuala administratie reusind sa asfalteze 6 kilometri de drumuri locale, sa faca demersurile pentru infiintarea unui centru de zi pentru persoane varstnice, sa modernizeze sistemul de iluminat public, sa instaleze tot prin fonduri europene routere pentru WI-FI gratuit, sa reabiliteze trotuarele in satul Bobulesti sau sa monteze un sistem modern de supraveghere video in tot orasul. Alte proiecte sunt in derulare sau urmeaza sa fie aprobate la finantare cum ar fi constructia unui centru cultural in Bobulesti sau reailitarea caminului cultural din Stefanesti.
„Știu ce înseamnă administrație publică locală. Știu ce înseamnă să fii lider al comunității, să poți stabili un dialog cu conducerea statului, indiferent de propriile preferințe politice, să iei decizii dure, dar necesare fără să-ți fie teamă de pierderea popularității, să pui mai presus interesele comunității și nu pe cele personale. Știu ce înseamnă să începi un proiect spre binele comunității și să îl duci până la capăt. Am demonstrat asta în mandatul 2016-2020: 10 proiecte finalizate din totalul de 21 de proiecte aprobate, finanțate și în derulare. Sunt pregătit pentru un nou mandat: am credibilitate, competenţă și am demonstrat că Ștefăneștiul poate renaște.  Îmi asum cu onoare promisiunea de a continua să fiu aproape de cetăţeni şi să îi asigur că încrederea lor în mine și în echipa de consilieri PNL nu va fi în zadar. Dezvoltarea continuă este singura garanție a unui viitor mai bun” a mentionat Florin Butura. Pentru a demonstra locuitorilor orasului Stefanesti ca stie care sunt prioritatile orasului primarul Florin Butura a prezentat 10 obiective pe care le va urma pentru modernizarea urbei. Obiectivele sunt:

psd parl jos

Obiectivul 1: Amenajarea teritoriului și creșterea accesului la utilități:-Finalizarea proiectelor începute în mandatul 2016/2020 (Administrație liberală)
1. Canalizare și stația de epurare -CNI- valoare 19.492 000 lei
2. Înființare rețea de distribuție gaze naturale în Ștefănești și satele aparținătoare- Program Operațional Infrastructura Mare- valoare 40 425 000 lei;
3. Modernizare drumuri (străzi )-CNI– valoare 17 302 000 lei
4. Amenajare parc orășenesc – ADR NORD EST-valoare 2 984 000 lei;
5. Construire sală de sport pentru comunitate în parcul Ștefănești. (CNI)
6. Implementarea generală a politicilor de mediu, agricultură, dezvoltare, energie, planificare urbană, de infrastructură și transport;

Obiectivul 2: Sprijinirea sistemului de învățământ
1. Reabilitarea Liceului Ștefan D. Luchian – program RO Energy – valoare 9 600 000 lei(fonduri norvegiene) Lucrările de reabilitare vor avea în vedere și creșterea eficienței energetice și scăderea consumului de utilități;
2. Continuarea proiectului POCU –(programul școala după școală pentru 75 de școlari, servicii de tip after school pentru 30 de preșcolari, acordarea de burse școlare, cursuri de calificare ).
3. Îmbunătățirea bazei tehnico-materială a școlilor – Dotarea și echiparea infrastructurii școlare pentru creșterea calității actului educațional;
4. Acordarea de stimulente financiare pentru elevii cu rezultate foarte bune.

Obiectivul 3: Sănătate- Finalizarea celor 3 proiecte:
1. Înființarea unui Centru de zi(centru medical) și a unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice în Ștefănești – POR-Axa prioritară 8- valoare 4 033 000 lei;
2. Înființare Centru Comunitar Integrat Stânca (POR- Axa prioritară 8 ) – pentru asigurarea de servicii medicale primare pentru locuitorii din Stânca- valoare 470 000 lei,
3. Construirea și dotarea centrului de permanență (unitate medicală) în Ștefănești (CNI-Utilități sanitare din mediul urban), valoare 4 842 000 lei.

Obiectivul 4 : Cultură- Finalizarea proiectelor aprobate și finanțate în 2020
1. Reabilitare, modernizare și dotare Casa de Cultură Ștefănești ( CNI- subprogramul Așezăminte culturale)-valoare 4 662 000 lei
2. Extinderea, consolidarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea cinematografului ”Prutul”-(CNI-subprogramul Săli de cinema) valoare 11 473 000 lei.
3. Construire Cămin Cultural în localitatea Bobulești ( CNI-subprogramul ”Așezăminte culturale”) valoare 1 720 000 lei.

Obiectivul 5: Combaterea excluziunii sociale–
1.Finalizare proiect POCU -servicii sociale, medicale și socio-medicale pentru 560 de membrii ai comunităților marginalizate și accesarea unui nou proiect cu aceleași beneficii.
2. Voi continua seria de programe, proiecte pentru comunitatea săracă și copiii ei și asta pentru ca ei, în loc să urmeze calea ducând o viață grea,plină de neajunsuri, să poată să ridice capul, să înțeleagă ce are lumea asta de oferit, să zâmbească vieții și oportunităților ei. Pe scurt, să poată să stea cu capul sus, nu doar cu mâna întinsă.

Obiectivul 6: Stimularea sectoarelor cu potențial de dezvoltare și creșterea competitivității economice – Stimularea investiţiilor, crearea de noi locuri de muncă în domeniul serviciilor, atragerea de noi investitori(realizarea unor materiale şi acţiuni de promovare destinate atragerii de investitori, participarea la târguri şi misiuni de afaceri, extinderea bazei de informaţii pe internet pentru promovarea investiţiilor)

Obiectivul 7: Punerea în valoare a potențialului istoric și cultural
Localitățile nu sunt doar locurile unde oamenii muncesc și trăiesc. Ele sunt și parte a moștenirii, pe care o primim și o transmitem mai departe, expresii vizuale și simboluri ale culturii, istoriei și tradiției.
Identificarea acelor valori care trebuie transmise mai departe generațiilor viitoare ca mărturii ale istoriei orașului și ca simboluri ale identității civice.

Obiectivul 8: Dezvoltarea continuă a relațiilor transfrontaliere și intensificarea activităților culturale cu participarea locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Obiectivul 9: Dezvoltarea serviciilor administrației publice, accesarea de fonduri europene și continuarea relațiilor diplomatice cu reprezentanții statelor europene ( Elveția, Norvegia ș.a)
Dacă vorbim de accesarea de fonduri europene trebuie să amintesc că acest lucru se face in etape: Identificarea consultantilor cu expertiza în toate domeniile implicate, apoi o colaborare pe termen lung bazata pe evaluarea obiectivă a proiectelor de dezvoltare, informarea corecta și completa și identificarea de soluții adaptate fiecărui proiect
Elaborarea de proiecte cu fonduri europene nerambursabile, se face etapă cu etapă:
Prima etapă: consilierea privind condițiile programelor de finanțare, verificarea eligibilității pentru beneficiar, proiect, activități și cheltuieli, întocmirea cererii de finanțare și a altor documente anexa, elaborarea studiilor de piață, a planurilor de afaceri, a planurilor de marketing, a strategiilor de dezvoltare locala, consultanța privind posibilitățile de asigurare a cofinanțării.
A doua etapă: Implementarea proiectului:
management de proiect, proceduri de achiziții publice, managementul financiar al proiectului, raportare către finanțator, comunicarea manageriala în cadrul echipei proiectului, asistenta in relaționarea cu finanțatorul, consultanta pentru planificarea financiara a proiectului, alte prezentări, evaluări si rapoarte specifice prevazute în proiect.
A treia etapă: Consultanța pentru participarea la licitații:
identificarea licitațiilor la care operatorul economic se califică, coordonare și asistenta la întocmirea documentației, întocmirea efectiva a documentației de licitație, mai putin ofertele tehnice și financiare.
A patra etapă : achiziții, licitații, contestații și apoi executarea.

Obiectivul 10: Constructia de locuinte ANL

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata