Zona Moldovei, devastata de urmatorul seism ! Gheorghe Mărmureanu a făcut noi dezvăluiri despre marele cutremur din România!

0 2.081

La 41 de ani de la devastatorul cutremur care a lovit România, din 4 martie 1977, Gheorghe Mărmureanu face noi dezvăluiri despre marele cutremur care va avea loc în țara noastră.

Potrivit observatortv.ro, Gheorghe Mărmureanu a studiat periodicitatea producerii marilor seisme din Vrancea și susține că a ajuns la concluzia că aceste cutremur se repetă într-un mod ciclic.

Potrivit celui mai renumit seismolog român, cutremurele vrâncene au anumită periodicitate, unele sunt la 37 de ani, altele la 60 de ani sau la 100 de ani.

„Interesant este că toate seismele mari nu au avut cutremure importante înainte. Şi aici este dificultatea cu aceste cutremure din Vrancea, care sunt foarte adânci. Dar nu poţi ţine o ţară sub stres.

Ce pot să vă spun este că la viitorul mare cutremur, România va fi mai puţin afectată, unda de şoc se va îndrepta către Kiev şi Chişinău. O cantitate de energie va fi dirijată cum a fost cutremurul din ’40.

La viitorul mare cutremur, România va fi mai puţin afectată, unda de şoc se va îndrepta către Kiev şi Chişinău. O cantitate de energie va fi dirijată cum a fost cutremurul din ’40.

Viitorul mare cutremur va fi în 66 de ani, va avea loc în Vrancea şi discutăm despre o magnitunine de 7,7 grade pe Richter. Va fi un cutremur puternica ce va afecta mai mult partea de est, a Moldovei. Ar fi mai avantajos să fie mai adânc. Un cutremur în Vrancea durează până la 105 secunde, pe când în Italia, de exemplu, durează 25 – 30 de secunde.

Aş putea să mai spun că Bucureştiul va fi mai puţin afectat. Vor fi afectate sudul Moldovei, Dobrogea, Ucraina, a dezvăluit Gheorghe Mărmureanu despre marele cutremur care va avea loc în România.

Seismologul român a făcut declaraţiile înaintea discursului susţinut la Conferinţa cu tema „Cutremurele vrâncene. Certitudini / Incertitudini”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata