Aldet

Ziua Recoltei la Varfu Campului: Plaiesii si Ion Paladi, spectacol in ploaie pentru sute de persoane – VIDEO –

0 1.093

Zile de sărbătoare sâmbătă şi duminică la Vârfu Câmpului la Ziua Comunei – Ziua Recoltei. Chiar dacă duminică vremea s-a dovedit a fi potrivnică, ploaia rece de octombrie, nu i-a împiedicat pe vârveni să se bucure de spectacolul popular dar şi de roadele muncii lor. În cele două zile sute de persoane au putut vizita expoziţia agro – zoo, i-au felicitat pe cei care au trăit împreună 50 de ani şi au asculat muzică populară. Organizată de Primăria şi Consiliul Local Vârfu Câmpului, Ziua Recoltei a început cu o vizită în rândul expozanţilor veniţi cu păsări, cai, vite, oi dar şi miere de albine, prăjituri sau dulceaţă.
Sărbătoarea comunităţii a debutat sâmbătă, 5 octombrie, cu o slujbă religioasă în cinstea cuplurilor de aur, cupluri care au împreună 50 de ani de căsătorie, care au mers pe aceeaşi cărare a vieţii cu bune şi rele, cu greu şi uşor. Premiaţia au fost şi localnicii care au peste 88 de ani. Aceştia au primit din partea autorităţilor bani, diplome dar şi un spectacol susţinut de Ansamblului Sirețelul, Ansamblului Sirețelul Junior, Daniela Puiu, Medeea Cojocariu, Alexandra Olariu, Alexandra Matei, Florin Cojocariu, Eduard Andronache. Seara s-a încheiat cu un program pentru tineretul din comună, respectiv un concurs de miss şi mister, un spectacol susţinut de Mario Fresh, Tonny Sax, MCDJM și Michail.
Duminică manifestările au debutat cu parada populară a ansamblurilor invitate la ediţia din acest an a Zilelor Comunei – Zilelor Recoltei. Ploaia care a început după parada populară nu a fost însă motiv pentru sute de persoane să asiste la spectacolul oferit cu profesionalism de Nicolae Gribincea şi membrii Ansamblului Etnofolcloric Plăieşii din Republica Moldova. „Hanul Mărioarei”, „La omul care mi-i drag” sau „La o nuntă la Sălcuţa” au fost doar câteva dinte melodiile pe care vârvenii le-au cântat alături de artiştii de peste Prut. Au urcat apoi pe scenă ansamblurile care au participat la parada populară printre care s-au aflat Ansamblul Sirețelul, Ansamblul „Hudeşteanca” din Hudeşti, Ansamblul „Cununa” din Băluşeni, Ansamblul „Flori de busuoic” din Truşeşti, Ansamblul „Hora” din Vlăsineşti, Fanfara din Stamate, Ansamblul „Flori de măr” Curteşti, Ansamblul „Tudoreanca” din Tudora. Spectacolul a continuat cu ploaie alături de artistul din Republica Moldova Ion Paladi care a ţinut să mulţumească celor care au rămas în faţa scenei în ciuda vremii. Finalul spectacolului din acest an de ziua Recoltei i-a aparţinut Diannei Rotaru. „Ediţia din acest an a fost una destul de spectaculoasă chiar dacă vremea nu a ţinut în totalite cu noi şi a fost o ediţie reuşită. În special mulţumirea este a celor care au venit şi au expus roadele muncii lor după un an de trudă, de aplecare spre ceea ce ne caracterizează şi anume viaţa satului, agricultura, activitarea de gospodar a vârvenilor. Lor le este dedicată această zi a Recoltei, a roadei şi a muncii depuse de ei. Şi Primăria cu echipa sa de proiecte a participat prin ceea ce noi avem în derulare în toate satele comunei pe şantierele care se pot vedea de fiecare. Avem recolte bogate, frumoase, animale şi utilaje agricole, şi toţi au pus umărul ca această zi să aibă o reuşită supremă. Cele peste 12 formaţii artistice din judeţ, Plăieşii şi Ion Paladi completează această sărbătoare”, a spus primarul Maria Huţu. VIDEO

Alături de autorităţile locale şi de primarul Maria Huţu au fost prezente pe scenă şi autorităţile judeţene prin Dan Şlincu, prefectul judeţului, senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, Costel Agheorghiţoaei, primarul comunei Broscăuţi, Ion Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia, Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsineşti, Petru Grişa, primarul comunei Truşeşti şi Claudiu Doroftei, viceprimarul comunei Băluşeni. Cei veniţi la spectacol au trecut şi la expoziţiile de animale, de păsări, de produse agricole şi obiecte realizate de meşteri populari.

VIDEO parada populara Ziua Recoltei

VIDEO deschidere Ziua Recoltei Vârfu Câmpului

VIDEO ansamblul Plăieşii

VIDEO ansamblul Plăieşii

VIDEO fanfara Stamate

VIDEO Ion Paladi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata