Ziua Recoltei la Vârfu Câmpului: Parteneriate cu localități din Ucraina și spectacol de marcă cu Alexandru Brădățan, Ion Paladi, Marius Zgâianu și Fetele din Botoșani

0 1.583

Zile de sărbătoare sâmbătă şi duminică la Vârfu Câmpului la Ziua Comunei – Ziua Recoltei.

 

Sărbătoarea a avut încărcătură deosebită fiind prezenţi şi oficiali din Cuciurul Mare și Herța – Ucraina cu care primăria Vârfu Câmpului a semnat două acorduri de  cooperare transfrontaliere.

În cele două zile sute de persoane au putut vizita expoziţia agro – zoo, i-au felicitat pe cele opt cupluri care au trăit împreună 50 de ani şi au asculat muzică populară. Organizată de Primăria şi Consiliul Local Vârfu Câmpului, Ziua Recoltei a început cu o vizită în rândul expozanţilor veniţi cu păsări, cai, oi, iepuri, câini  dar şi miere de albine, prăjituri sau dulceaţă.

Sărbătoarea comunităţii a debutat sâmbătă, 13 octombrie, cu o slujbă religioasă în cinstea cuplurilor de aur, cupluri care au împreună 50 de ani de căsătorie, care au mers pe aceeaşi cărare a vieţii cu bune şi rele, cu greu şi uşor. Pe scenă au urcat membrii Ansamblului „Sirețelul” din Vârfu Câmpului,   „Flori de Busuioc” din Trușești și „Doruri de plaiuri Corlătene” din Corlăteni și tinerele Denisa Franț și Alexandra Cojocariu. Seara s-a încheiat cu un program pentru tineretul din comună, respectiv un concurs de miss şi mister, un spectacol susţinut de MCDJM, DJMERCORE, CORA KAIT, SASHA LETTY, show lasere, show arăbesc.

Duminică manifestările au debutat cu parada populară a ansamblurilor invitate la ediţia din acest an a Zilelor Comunei – Zilelor Recoltei. A urmat premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, membrii echipei de fotbal a comunei, artiștii și cei care fac numele comunei Vârfu Câmpului cunoscut în țară dar și la nivel internațional.

Cei veniţi la spectacol au trecut şi la expoziţiile de animale, de păsări, de produse agricole şi obiecte realizate de meşteri populari. Expozanţii au fost premiaţi de primarul comunei.

„Este sărbătoare comunei noastre unde cetățenii din toate cele șase sate au prilejul și marea bucurie să vină să expună roadele lor, fiecare ce are frumos, ce are valoros. Au fost două zile pline de manifestări pregătite cu drag pentru toți cei care au avut plăcerea de a fi alături de noi. Ne bucurăm de o ediţie reuşită și în special mulţumirea este a celor care au venit şi au expus roadele muncii lor după un an de trudă, de aplecare spre ceea ce ne caracterizează şi anume viaţa satului, agricultura, activitarea de gospodar a vârvenilor. Lor le este dedicată această zi a Recoltei, a roadei şi a muncii depuse de ei.”, a spus Maria Huțu primarul comunei Vârfu Câmpului.

Alături de autorităţile locale şi de primarul Maria Huţu au fost prezente pe scenă şi autorităţile judeţene Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, parlamentarii Alexandra Huțu, Marius Budăi, Dan Șlincu și Lucian Trufin, Monica Adăscăliței, directorul Spitalului Județean Botoșani, Paula Berențan și Tiberiu Manolache, subprefecții județului, inspectori școlari, primari din județ și consilieri județeni.

Programul artistic a fost deschis de un fiu al satului Alin Gaidur. Din Humor la Vârfu Câmpului a adus cântecul bucovinean Alexandru Brădățan. „Capu face capu trage”, „Când mă latră câinii-n drum”, ” Sărut mâna, mama mea”, au fost doar câteva dintre melodiile din programului lui Alexandru Brădățan. Au urcat pe scenă invitații din Cuciurul Mare și Herța – Ucraina care pentru câteva minute au prezentat datinile și obiceiurile de Bucovina de Nord. Din Suceava a adus hotele și bătutele Marius Zgâianu, care a precizat că a copilărit la câțiva kilometri de Vârfu Câmpului la Adâncata. Din Republica Moldova a revenit la Ziua Recoltei și îndrăgitul Ion Paladi cu „Bine-i șade mesei mele”, „Bună vreme, bun găsit”, „La mulți ani, gazdă aleasă”. Muzica tradițională a fost adusă pe scena de la Vârfu Câmpului de Fanfara Poiana Zvoriștea, Fanfara Zamostea, Fanfara Florile Bucovinei și Fanfara 10 Prajini.

Din Republica Moldova au adus cântecul membrii Ansamblului „Codrenii”, ansamblu înființat de un an și care îl au ca impresar în România pe botoşăneanul Marius Honceru.

Din Botoșani cu îndemnul „Hai la Botoșani” au venit la Ziua Recoltei Vârfu Câmpului „Fetele din Botoșani”. A fost alături de vârveni la zi sărbătoare și Brândușa Covalciuc Ciobanu.

Finalul manifestării dedicate Zilei Recoltei i-a aparținut lui Marius Strugariu.

Un moment deosebit a fost semnarea unui acord de cooperare transfrontalieră dintre primăria Vârfu Câmpului, respectiv Maria Huțu cu primăria Cuciurul Mare, respectiv primarul Vasyl Toderenciuk. În același timp un alt acord de cooperare transfrontalieră fost semnat de primarul Maria Huțu cu primăria Herța respectiv primarul Vasile Scripcaru.

Și ediția din acest an a Zilei Recoltei s-a dovedit a fi un succes prin programul pregătit de primarul Maria Huțu și Primăria Vârfu Câmpului alături de sponsori. Artiștii invitați au fost la înălțime aceștia fiind răsplăți de public cu aplauze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata