Ziua Mondială a Filosofiei a fost marcată de elevii botoșăneni 

0 333

Ziua Mondială a Filosofiei marcată de elevii botoșăneni

Astăzi, 16 noiembrie 2023, cadrele didactice din județul Botoșani care predau disciplinele socio-umane au invitat elevii și colegii să sărbătorească împreună.

Astfel, în școlile botoșănene s-au derulat evenimente și acțiuni care au vizat importanța filosofiei pentru dezvoltarea armonioasă a elevului, a viitorului adult, precum și creșterea preocupării pentru respectarea demnității umane.

“Felicit și sprijin interesul cadrelor didactice pentru promovarea studiului filosofiei în școală. Suntem conștienți de nevoia transmiterii și însușirii principiilor și valorilor, de forța fiecăruia dintre noi de a contribui la tot ce presupune dezvoltarea vieții personale ca sursă pentru marea comunitate. Capacitatea de a te observa pe tine însuți, capacitatea de a schimba ceea ce este necesar a fi schimbat cu scopul de a contribui la o lume mai bună pot constitui premisele dobândirii demnității umane. Sărbătoare cu har și inspirație, dragi cadre didactice!” a spus Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean.

În unitățile școlare, astăzi, Binele și Înțelepciunea au prins diverse forme, de la dezbateri academice, semne de carte tematice, texte filosofice primite alături de micile cumpărături de la cantina școlii, simboluri desenate pe pietre, expoziții de desene, prezentări power point, până la teatru tematic, mese rotunde, texte filosofice, minieseuri filosofice și multe povești cu tâlc.

Toate aceste preocupări au avut loc, deoarece, cadrele didactice sunt conștiente de faptul că “orice manifestare a vieții exterioare a devenit o manifestare a vieții interioare. Vom observa că frumusețea mișcărilor rezidă mai ales în expresie și ea se va intensifica pe măsură ce mișcarea va înfățișa în exterior o viață mai elevată, mai intelectuală și mai morală.” (fragment din „Problemele eticii contemporane”, Jean-Marie Guyau).

“Mulțumesc colegilor de socio-umane pentru modul în care reușesc să-i determine pe elevi să descopere complexitatea umană. De Ziua Mondială a Filosofiei, le urez să aibă puterea de a rămâne aproape de crezul care ne unește – căutarea și datoria.” a precizat Bogdan Suruciuc.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata