Ziua Imnului a fost marcată într-o ceremonie restrânsă azi la Botoșani

0 160

Ziua Imnului a fost marcată într-o ceremonie restrânsă azi la Botoșani. Motivat de contextul epidemiologic, la acțiunea simbolică au participat doar reprezentanții structurilor MapN și MAI. Manifestarea a debutat cu binecuvântarea și o rugăciune pentru poporul român, oficiate de preotul Militar la Capela Militară 

A urmat  deplasarea prefectului, Dan Nechifor, a comandantului garnizoanei și reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne pe str. Ștefan Luchian, in incinta Cercului Militar Botoșani unde a avut loc
intonarea Imnului Național al României. „Astăzi, 29 iulie, sărbătorim unul dintre cele trei simboluri ale neamului românesc, Imnul Național. 

    “Deșteaptă-te, române” a devenit, începând cu 1990 Imnul Național al României.

    Valoarea simbolică a imnului se păstrează şi astăzi, profunzimea versurilor scrise de Andrei Mureșanu cutremură simțirile fiecărui român de fiecare dată când acestea răsună pe muzica lui Anton Pann. Intonarea Imnului Național înseamnă păstrarea demnităţii naţionale, spiritului de sacrificiu şi solidarităţii civice.

“Deşteaptă-te, române” este mai mult decât un simbol național, este un îndemn la a nu uita jerfa predecesorilor noștri care au luptat până la moarte pentru construcția statului român. Astăzi, în ziua în care celebrăm Imnul Național, mai mult ca oricând să fim conștienți că orice națiune se fondează pe respectul faţă de trecut şi pe solidaritatea şi respectul între membrii săi. 

Dragi botoșăneni, să intonăm cu mândrie Imnul Național “Deșteaptă-te, române” și să-l purtăm în suflet, oriunde ne-am afla!”, este mesajul prefectului Dan Nechifor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata