Zeci se de șoferi au sancționați în acest weekend de polițiștii botoșăneni

0 144

Zeci se de șoferi au sancționați în acest weekend de polițiștii botoșăneni.

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 12 acțiuni punctuale și au intervenit la 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 429 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 32 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, nerespectarea normelor de conviețuire socială și apelarea nejustificată sau abuzivă a numărului de urgență 112.

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi

La data de 18 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi și nr. 6 Pomârla au acționat, cu sprijinul jandarmilor, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră, în zona de competență.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate, 41 de autovehicule, 18 dintre conducătorii auto fiind testați cu aparatul etilotest, fără rezultate pozitive.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei și au fost reținute 2 permise de conducere.

 

Acțiune a polițiștilor rutieri

La data de 19 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru impunerea unui climat de siguranță publică în zona de competență.

 

Activitățile au fost desfășurate în municipiul Botoșani și comunele Curtești, Cristești, Vorona, Corni și Tudora, fiind instituite filtre rutiere la intrările și ieșirile de localități.

 

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost controlate 86 de autovehicule. 36 dintre conducătorii auto fiind testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind pozitive în cazul a 3 persoane, față de care au fost dispuse măsuri legale.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.000 de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata