Zeci de sancțiuni date de polițiști în minivacanța de Sărbătorile Pascale 

0 95

În perioada 01-03 mai 2021, polițiștii și jandarmii botoșăneni au acționat pentru asigurare ordinii și linisștii publice precum și pentru respectarea măsurilor de sănătate publică, beneficiind de sprijinul polițiștilor de frontieră, a pompierilor și a specialiștilor din cadrul celorlalte instituții cu atribuții de control.  

 

În cadrul activităților desfășurate a fost verificat atât modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum și respectarea ordinii și liniștii publice și a normelor de conviețuire socială.

 

Astfel, pe raza întregului județ, în această perioadă au fost organizate 18 acțiuni, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul cărora au fost controlate peste 76 de obiective și peste 100 de mijloace de transport.

 

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 33.000 de lei.

 

Dintre acestea, 55 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au purtat mască de protecție în locurile în care a ceasta a fost obligatorie, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata