Zeci de sancțiuni date de jandarmi și polițiști. Patru amenzi date doar în Centrul Vechi

0 417

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 663 persoane izolate la domiciliu și 41 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 182.000 de lei, dintre care 64 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de 155.000 de lei.

       În zilele de 16 și 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au continuat desfăşurarea de acțiuni în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică si pentru verificarea respectării normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. 

      Astfel, în cursul acestor zile, pe raza municipiului Dorohoi au fost legitimate 196 de persoane si verificate 37 de autovehicule. In urma neregulior constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 28.000 de lei.

Un bărbat de 38 de ani din municipiul Dorohoi, a fost depistat de către polițiști în zona Pieței Centrale având asupra sa, pe lângă declarația pe propria răspundere, completată corespunzător și cantitatea de 50 de pachete de țigarete de provenineță Republica Ucraina, fară a deține documente legale. 

Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de contrabandă, urmând ca in funcție de rezultatul cercetărilor să fie propusă soluție procedurală.

 În ultimele 24 de ore au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 13000 de lei. 15 persoane venite din străinătate, cu 3 autoturisme, au fost escortate de jandarmi la centrele de carantină. 77 de jandarmi au participat la misiunile de ordine publică, din care 28 la centrele de carantină. Suplimentar, 33 de jandarmi execută paza și protecția la cele 16 obiective din competența Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

       În Centrul Vechi al municipiului Botoșani au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare totală de 8000 de lei. Una dintre persoane a fost sancționată și cu 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice, după ce a fost depistată de jandarmi în timp ce striga fără a avea un motiv întemeiat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata