Zeci de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în acest weekend

0 249

În perioada 16 – 22 mai 2022, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră la nivelul întregului județ.

În urma analizei situației operative și a analizelor de risc efectuate de polițiști, la nivelul județului Botoșani s-a acționat pentru îndeplinirea următoarelor obiective:

Creșterea autorității poliției, asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică;

Combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în conducerea acestora pe drumurile publice;

Depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, precum și a celor care încalcă limita legală de viteză;

Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

 

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, dintre care 209 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost reținute 50 de permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare.

 

La data de 22 mai 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Poștei, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

La data de 22 mai 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Corlăteni.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația provizorie de circulație expirată.

 

 

La data de 21 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe strada I.C. Brătianu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.

 

Acțiune a polițiștilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

În acest weekend, 21 și 22 mai, polițiștii botoșăneni au fost prezenți în teren acționând pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică.

 

Astfel, au fost vizate zonele cu potențial criminogen, în care au fost înregistrate fapte antisociale, iar în urma activităților desfășurate au fost legitimate 231 de persoane și verificate peste 30 de unități economice, totodată, fiind aplicate 55 de sancțiuni contravneționale în valoare de peste 17.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata