Zeci de pietoni sanctionati de politistii botosaneni

0 603
Poliţiştii rutieri au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice.
Acţiunea de vineri a avut un caracter preventiv-reactiv, pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către pietoni şi prevenirea evenimentelor rutiere. Acţeasta s-a desfăşurat atât în mediul urban, pentru combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public, cât şi în mediul rural pentru sancţionarea prezenţei/deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice.
Astfel, poliţiştii au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, din care 69 pietonilor, pentru traversarea prin loc nepermis a drumului public, şi două pentru deplasare neregulamentară pe partea carosabilă.
 
Pentru abaterile constatate, în 34 de cazuri, poliţiştii au aplicat amendă contravenţională, iar în celelalte 37, a fost aplicată sancţiunea avertismentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata