Zeci de camere au fost montate în păduri de Romsilva

0 366

177 de camere de monitorizare au fost montate până acum pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori, a anunţat joi Romsilva.

Potrivit unui comunicat al Regiei, o parte din aceste camere video identifică şi verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permiţând verificarea transporturilor, precum şi trasabilitatea lemnului exploatat. Accesul la aceste sisteme video au şi poliţiştii, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.

Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcţiile silvice Caraş – Severin, Botoşani, Mureş, Bacău, Braşov, Hunedoara, Sibiu, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.

Romsilva anunţă că procesul de implementare a acestor sisteme video este în desfăşurare, fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video în fondul forestier de stat şi pe drumurile forestiere. Amplasarea lor se va face în zonele cu risc la sustragerea de material lemnos, identificate de specialişti.

 

„Se intenţionează ca, pe viitor, aceste sisteme video să fie conectate la sistemul informatic SUMAL 2.0, printr-o investiţie prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, acestea putând astfel să monitorizeze în timp real transporturile de lemn recoltat din pădurile de stat şi să emită alerte dacă aceste transporturi de masă lemnoasă nu deţin avizele legale”, se arată în comunicat.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata