Zeci de avarii la reţeaua de apă pe strada Doboşari

0 383

Zeci de avarii au avut sesizate în acest an la reţeaua de apă pe strada Doboşari din municipiu. Pentru a rezolva această situaţie reprezentanţii societăţii Nova Apaserv au înlocuit peste 200 de metri conducta ce alimentează blocurile din cartierul ANL Cişmea. „Conducta de apă era de o calitate foarte proastă, era practic ciuruită. Au făcut o primă etapă de lucrări, pe o sută şi ceva de metri, au trecut la etapa a doua, pe alţi o sută şi ceva de metri. În etapa a doua, după ce au înlocuit conducta, au constatat că, în momentul în care au dorit să astupe şanţul, acesta era plin cu apă. Din ceea ce au observat dumnealor, apa provenea de la nişte izvoare subterane, deoarece toată acea pantă este plină de izvoare subterane amplasate foarte aproape de suprafaţă”, a declarat Marian Murariu, viceprimarul  municipiului.
Nici la staţia ce pompează apele provenite din canalizare către staţia de epurare a municipiului situaţia nu este una bună şi asta din vina celor ce locuiesc în zonă.  „Se pare că cetăţenii au aruncat la canalizare diferite obiecte, lucru care a dus la înfundarea conductelor aferente acestei staţii de pompare a apelor uzate”, a precizat viceprimarul municipiului. În această staţie au intervenit cei de la Elsaco care nu au predat lucrarea către operatorul de apă. Staţia a fost realizată în cadrul proiectului prin care este extinsă reţeaua de apă şi canalizare în municipiu.

70% din apa colectată în şanţul din zonă provenea de la staţia de pompare ape uzate, diferenţa fiind reprezentată de apa din izvoare. „Am considerat necesar să chem un specialist în geotehnică şi fundaţii care s-a deplasat la faţa locului şi care va întocmi un raport de expertiză prin care ne va da o soluţie tehnică de a crea un dren specific pentru a putea capta toate aceste izvoare şi a le dirija către canalizare. Abia după ce se va construi acest dren, se va putea trece la astuparea şi asfaltarea şanţului. Vestea bună este că în curând problemele se vor rezolva şi circulaţia se va desfăşura în condiţii normale în acea zonă”, a spus Marian Murariu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata