Zeci de amenzi date de polițiștii botoșăneni în acest weekend

0 186

În acest weekend, 7 și 8 mai, polițiștii botoșăneni au fost prezenți în teren acționând pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și controlate 163 de auto.

 

De asemenea, au fost monitorizate zonele cu potențial criminogen, în care s-au înregistrat fapte antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre care, 19 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Totodată, în zilele 7 și 8 mai, s-a desfășurat acțiunea ROADPOL Alcohol & Drugs Marathon, care a avut ca obiectiv prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere consumul de alcool și de droguri. 

 

La nivelul județului Botoșani au fost angrenați 38 de polițiști din cadrul structurilor rutiere si de ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate au fost testați alcoolscopic 450 de conducători auto, 18 dintre aceștia fiind depistați sub influența alcoolului, motiv pentru care, în toate cazurile,  a fost dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.  

 

 

La data de 7 mai 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, în localitatea Nicșeni, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate. 

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier. 

 

Totodată, a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 7 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

În ambele cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală. 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata