Zeci de amenzi date de polițiști pentru persoanele ce nu purtau mască

0 158

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun. 

 

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 125 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 68 de  mijloace de transport în comun. 

 

Echipele de control au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 42.000 de lei, dintre acestea, 77 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 17   sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea. 

 

Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-05:00, cu excepția situațiilor menționate în mod expres în actul normativ. 

 

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalui cu atribuții de control, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

 

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei /locul activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata