Vouchere sociale: Cardurile se alimentează de la jumătatea săptămânii

0 129

Veste bună pentru cei care au carduri pentru alimente și mese calde. Luna aceasta, banii vor intra în perioada 1-10 iunie 2023.

Cardurile destinate cumpărării de alimente sau hrană caldă vor fi acordate românilor din categoriile vulnerabile pe toată durata anului 2023 în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe. Cea de-a doua tranșă a fost virată în luna aprilie, înainte de sărbătorile pascale, ceea ce înseamnă că cea de-a treia tranșă va fi virată pe cardurile pentru alimente în luna iunie 2023 .

Românii cu venituri mici, care au vouchere pentru alimente și mese calde, au primit o veste bună din partea guvernanților. Aceștia vor primi în săptămânile următoare o nouă tranșă de 250 pe cardurile sociale. Astfel, cardurile sociale pentru alimente și mese calde urmează a fi alimentate în primele 10 zile ale lunii iunie. Este vorba despre ajutorul pe care românii îl primesc din două în două luni, în tranșe egale. Suma totală ce se acordă de la stat, pe parcursul întregului an, este de 1.500 de lei. Banii pot fi folosiți de către beneficiari pentru achiziționarea alimentelor de bază.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata