Aldet

Vot în condiții speciale în Parlamentul României. Doina Federovici :”Avem nevoie de un guvern cu puteri depline, un guvern functional”

0 137

Votul de învesitură a Guvernului Orban 3 s-a desfășurat în condiții speciale date de răspândirea coronavirusului. După audierile în sistem de teleconferință ale miniștrilor, votul se dă într-o sală specială, unde se intră pe rând, iar parlamentarii, mulți dintre ei, au măști de protecție. Și parlamentarii social democrați votează cu responsabilitate.

” Iresponsabilității lor nu putem să le răspundem cu aceeași monedă. Romanii au nevoie ca, în aceste momente, cineva să fie și responsabil. PSD a ales, ca întotdeauna, responsabilitatea și grija față de oameni, chiar în detrimentul propriei imagini. In vremuri normale, guvernul LuCOVID Orban nu ar fi primit NICIUN VOT de la PSD. Cu atat mai mult, după ce au pus în pericol, într-un mod cinic, premeditat, siguranța și sănătatea oamenilor pentru singurul lor proiect de țară: alegerile anticipate. Specialistii, singurii care fac ceva vizibil zilele acestea, ne-au avertizat că situatia va fi mai grea cu fiecare zi care trece. Cel mai probabil, peste cateva zile, și Parlamentul va fi în incapacitate de a se întruni. 

 Medicii și asistenții medicali, luptători în prima linie cu acest teribil virus, instituțiile statului, oamenii au nevoie de reacții rapide pe care le poate genera doar un guvern cu atribuții întregi. Pentru ei am votat, NU pentru Orban & PNL! Azi ne-am făcut datoria față de țară, într-un moment de mare dificultate.

 Îmi doresc ca membrii și simpatizanții noștri să înțeleagă deplin resorturile acestui vot, care este pentru români. Condițiile sunt excepționale iar alternativa la vot ar fi însemnat continuarea ACELUIAȘI guvern, dar INTERIMAR, în condițiile unui parlament deja aproape nefuncțional. Ganditi-va ce s-ar intampla daca guvernul ar fi in continuare cu puteri reduse, iar parlamentul pus in imposibilitate de a se intruni. Cum sa actionezi eficient fara legislatie, fara posibilitatea de a da ordonante de urgenta (care acum chiar sunt urgente)?. De aceea, avem nevoie de un guvern cu puteri depline, un guvern functional. 

PROBABIL NU vor fi capabili sa gestioneze criza cu care Romania se confrunta, însă autoritățile direct implicate în gestionarea crizei de sanatate (medici, Grupul tehnico-stiintific, politie, autoritati locale) au nevoie de un sistem funcțional, capabil de a raspunde rapid necesitatilor care vor apărea.

Suntem într-o opoziție constructivă pentru nevoile de acum ale României dar dură și fără compromisuri pentru erorile pe care le vor face.”, este mesajul senatorulului Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata