Virusul pestei porcine a fost confirmat in nordul judetului

0 1.058

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost diagnosticat la un porc mistreţ, găsit mort pe raza fondului de vânătoare 40 Suharau, în pădurea Alba, într-o zonă situată la aproximativ 3 km de limita de frontieră cu Ucraina, informează ANSVSA.

 

Suspiciunea a fost emisă în data de 19 ianuarie, în urma emiterii unui buletin de analiză de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

 

Conform procedurii, probele au fost expediate către Institutul de Diagnotic şi Sănătate Animală, care duminică, 20 ianuarie, a confirmat suspiciunea.

 

Imediat, carcasa a fost distrusă prin incinerare, iar serviciile veterinare au intervenit pentru acţiuni de dezinfecţie şi protecţie a zonei afectate

 

Tot azi a fost convocată o şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) Botosani, sub coordonarea prefectului, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii, plan care va fi completat în şedinţa CLCB convocată duminică 20 ianuarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata