Viorel Relinschi, primarul comunei Santa Mare: „Vreau să-i asigur pe oameni că vor găsi în mine, aşa cum au găsit şi până acum, un partener”

0 497

Comuna Santa Mare este una dintre comunele de pe malul Prutului la o distanţă destul de mare de reşedinţa de judeţ. Aflată la graniţa cu judeţul Iaşi localitatea a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare importantă. Cei din administraţia locală au fost conduşi de un om inimos care şi-a dat interesul să rezolve problemele locuitorilor. Viorel Relinschi este cel care conduce comuna Santa Mare ( formată din satele Bădărăi, Berza, Bogdănești, Durnești, Ilișeni, Rînghilești, Rînghilești-Deal și Santa Mare) din anul 2000.

Investiţiile în infrastructură au fost unul dintre cele mai importante proiecte pentru primarul din Santa Mare. În acest mandat au fost efectuate lucrări la drumuri, respectiv construire pod şi asfaltare dar şi alei pietonale şi împietruire.
„Pe parcursul acestui mandat 2016 – 2020 ca o prelungire a celorlate mandate vă aduc la cunoştinţă că pe teritorul comunei Santa Mare s-a făcut mai multe investiţii cu eforturile depuse de primar şi aparatul acestuia. Printre acestea se numără un pod din beton armat, un pod de 7 miliarde de lei pe una din străzi unde era întreruptă circulaţia de foarte mulţi ani, datorită ploilor care veneau cu abundenţă în locul respectiv. Am reuşit să construim un pod frumos şi util pentru satul Santa Mare.
Tot în acest mandat în satul Bogdăneşti şi Ringhileşti s-a asfaltat 3,2 km în cele două sate cu o valoare totală de 30 milioane de lei. Este un asfalt foarte util, oamenii sunt mulţumiţi că am reuşit să turnăm asfalt pe o şosea care este foarte circulată şi care face legătura între comuna Albeşti şi comuna Santa Mare. Avem în derulare şi urmează să intrăm, după ce am obţinut bani din fonduri europene, să face doi alei pietonale în satul Ilişeni în valoare de 55.000 de euro. Aleile sunt necesare pentru că satul este la şoseaua naţională şi circulaţia trebuie deviată pe părţile laterale întrucât sunt pericole de accidente în satul respectiv.

Avem un teren de sport care l-am început şi datorită unor probleme care au intervenit în timpul execuţiei am observat şi s-a ajuns la concluzia că trebuie turnat un baraj de beton. Atunci când s-a făcut nivelarea terenului în partea de la vale s-a ridicat o înălţime destul de mare de pâmânt. Cu ajutorul Consiliului Local am reuşit să facem o cofinanţare la proiectul respectiv. Este un proiect de 77.000 de euro , un teren de fotbal şi un teren de baschet. Banii au fost alocaţi şi urmează ca proiectul să fie reluat.
În mandatele mele a avut grijă ca străzile neasfaltate să fie împietruite pentru că era foarte greu când erau ploi erau pline de noroi. În două-trei etape am reuşit să împietruiesc străzile comunei şi la ora actuală să se poată circula şi atunci când plouă. Cu toate că intemperiile mai pun probleme acolo unde străzile sunt în pantă noi încercăm să reabilităm locurile respective pentru că au fost ploi mai puternice.”, a declarat Viorel Relinschi.
Asigurarea unor condiţii decente pentru desfăşurarea actului educaţional a fost o altă prioritate pentru primarul Viorel Relinschi. Şi astfel acesta a reuşit ca pentru începutul de an şcolar 2020 – 2021 toate unităţile şcolare din comună să aibă grupuri sanitare moderne. „Tot în acest mandat am reuşit să fac grupuri sanitare la toate şcolile din comuna Santa Mare, grupuri sanitare lipite de corpurile de clădire, lucru cerut de Uniunea Europeană. Avem şcoli în satul Berza, Ilişeni, Bogdăneşti, Ringhileşti şi la Santa Mare iar pentru acestea au fost alocaţi 7 miliarde de lei, dintre care 50% din bugetul comunei. Sunt realizări pentru care eu consider că mi-am dat tot interesul pentru a se obţine aceste realizări pe teritoriul comunei Santa Mare”, a spus primarul comunei Santa Mare.
Şi pentru că după un an de muncă locuitorii din Santa Mare meritau şi o zi de destindere, în care să uite de grijile de zi cu zi, în fiecare an aceştia au participat la spectacolul organizat de ziua comunei. „Am avut grijă ca în fiecare an cetăţenii comunei Santa Mare să participe la la ziua comunei pe 8 septembrie unde am avut invitaţi artişti de marcă din ţară şi cu artişti din Republica Moldova. Oamenii au fost mulţumiţi şi au reuşit să-şi descreţească frunţile. Cheltuielile au fost minime şi am avur parte şi de ajutorul unor sponsori”, a completat Viorel Relinschi. Despre proiectele de viitor ale primarului Viorel Relinschi vom reveni intr-un articol ulterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata