parlamentare sus
achitei top

VIDEO : Urban Serv nu are nisip si sare sa intervina pe strazi : „Nu vă jucați cu iarna. Dacă scăpăm orașul înghețat e vai și amar”

0 452

Situaţie dezastruoasă la societatea Urban Serv în prima zi de iarnă autentică a acestui sezon. Deşi este trecut de jumătatea lunii noiembrie în depozitul societăţii nu este nisip şi sare suficientă pentru a interveni în aceste zile. Situaţia a fost aflată în această dimnineaţă de primarul Cătălin Flutur în cadrul unei şedinţei a comandamentului de iarnă de la nivelul municipiului.
Astăzi la ora 16:00 se deschid ofertele, noi am avut trei licitații consecutive, astăzi la ora 16:00 pentru sare, mâine dimineață se va stabili câștigătorul, urmând ca în perioada următoare, de maximum 2,3 zile să vină și sarea”, a spus la începutul şedinţei Simion Drelciuc, director general Urban Serv. Realitatea cu care se confruntă societatea a fost făcută cunoscută de unul dintre şefii de la sectorul de deszăprezire. „Situația este foarte gravă. Eu vorbesc inutil, nu am putut fi ascultat. De la o bucată de vară fac presiuni să se aducă sare. Acum o lună și ceva l-am avertizat pe dl director general că ne trebuie în depozit cel puțin 800 de tone de sare. Și mi s-a răspuns: dar, o cumperi pe banii tăi? Zic, nu dle, nu cumpăr pe banii mei ci pe banii care s-au adus deja pe salubrizare. Și dacă nu avem bani putem să abordăm Primăria poate găsim o formă de colaborare, ca să aducem sare. S-a bătut pasul pe loc cu licitația asta de la sare, a fost trei săptămâni ținută de dl Drelciuc pentru un calcul economic”, a spus Ștefan Podariu, șef sector salubrizare – deszăpezire. Acesta a anunțat că nici șoferii nu dorescă să iasă la deszăpezire pentru că nu li se plăteasc orele suplimentare.„Șoferii nu au mai vrut să mai iasă la deszăpezire având în vedere litigiile salariale care sunt, nu li s-au plătit orele suplimentare și orele de sâmbătă și duminică lucrate, din luna noiembrie anul trecut. S-au făcut fel de fel de calcule, nu s-a vrut să se plătească. La prima ninsoare, am pus dispeceratul și a sunat și s-a notat că șoferii nu au vrut să vină la prima acțiune. Noroc că nu a fost nevoie. Vineri seară a nins iar, șoferii nu au vrut să vină”, a completat Ștefan Podariu.
Acesta susţine că de mai bine de un an există conflicte între directori şi nu are cu cine discuta pe această temă. „Nu vă jucați cu iarna. Dacă scăpăm orașul înghețat e vai și amar și de primar și de notar și de directorul general de la Urban Serv. La Urban Serv trebuie schimbat directorul general și pus un director care să facă treabă acolo”, a precizat Ștefan Podariu.

psd parl jos

Ca replică directorul Simion Drelciuc a spus că pentru cuvintele adresate în cadrul şedinţei îl va da în judecată pe Ștefan Podariu, șef sector salubrizare – deszăpezire. La acest schimb de replici a asistat Cătălin Flutur care a avut un mesaj clar : ” Nu ştiu cum faceţi dar îmi spuneţi că aţi rezolvat această problemă. Căraţi cu roaba sare şi nisip de la Dorohoi de la Suceava”

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata