VIDEO : Un nou inceput pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu : „De data aceasta avem resursa financiară şi timpul pentru ca de data asta ca să finalizăm proiectul”

0 428

Primarul Cătălin Flutur şi Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, au semnat astăzi contractul de finanţare pentru reabilitarea şi consolidarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Cinci milioane de eurovor ajunge la Botoşani pentru continuarea lucrărilor la teatru. La ceremonia de semnare au participat viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu, consilieri municipali liberali, senatorul Costel Şoptică, Adriana Zăiceanu, administrator public, arhitectul Mihai Tulbure, expertul Andrei Szalontay şi Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.

„Este o lucrare mult aşteptată şi este un nou început pentru noi. Proiectul în sine are o valoare de peste 23 de milioane de lei”, a declarat Cătălin Flutur.

Vasile Asandei susţine că din cauza unor probleme tehnice descoperite ulterior semnării contractului de finanţare şi timpului care „ nu a mai fost îngăduitor cu noi”, lucrările nu au fost finalizate. „Semnăm un contract şi un proiect care a avut un parcurs mai complicat, mai deosebit, dar pentru care s-a găsit o soluţie foarte bună. Datorită oportunităţii de a se putea finanţa aşa numitele proiecte retrospective cu lucrări care au fost începute şi executate în ultimii ani, iată putem semna acest contract de finanţare. De data aceasta avem resursa financiară şi timpul pentru ca de data asta ca să finalizăm proiectul. Era şi pentru noi o problemă pentru că un proiect început nu era finalizat. Era unul dintre puţinele proiecte din regiune care era în această situaţie. După cum ştiţi, regiunea noastră a încheiat exerciţiul financiar anterior cu un grad de absorbţie ridicat, de peste 90%”, a spus Vasile Asandei. directorul ADR Nord Est.

După semnarea contractuui de finanţare liberalii prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului Municipal au aplaudat.

VIDEO

CONSOLIDAREA SI RESTAURAREA TEATRULUI ”MIHAI EMINESCU” BOTOSANI

Apel POR/2018/5/5.1/ 7 regiuni/proiecte nefinalizate

Axa Prioritara 5. Îmbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural
Operatiunea – Impulsionarea dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale
Prioritatea de investitii 5.1. – Conservarea, protejarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural

Obiectivul general al proiectului
Consolidarea, restaurarea, reabilitarea si amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu” în vederea impulsionarii dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural al municipiului Botosani, implicit a Regiunii Nord –Est.

Obiectivele specifice ale proiectului
1. Consolidarea structurii de rezistența a cladirii, in conformitate cu recomandarile din Expertiza tehnica si conform soluției stabilite în DALI, realizate în 2018.
2. Consolidarea elementelor structurale ale cladirii monument istoric Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani în conformitate cu normele în vigoare privind siguranța cladirilor publice.
3. Restaurarea si amenajarea spațiilor interioare si a fațadelor exterioare ale cladirii monument istoric Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani, cu respectarea standardelor privind siguranța si protecția contra incendiilor si a standardelor privind facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitați în cladirile publice
4. Restaurarea componentelor artistice interioare si exterioare ale cladirii, respectând, în masura posibilitaților, trasaturile arhitectonice ale construcției originale.
5. Reabilitarea instalațiilor si dotarea spațiilor interioare ale Teatrului „Mihai Eminescu” din Botosani cu echipamentele si instalațiile necesare pentru desfasurarea activitaților specifice.
6. Realizarea activitaților pentru digitizarea Teatrului „Mihai Eminescu” din Botosani
7. Promovarea valorii culturale si a potențialului turistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botosani, prin integrarea sa în circuitul cultural-artistic din regiunea Nord-Est.
8. Diseminarea si promovarea proiectului prin intermediul unor activitați de informare si publicitate.

Descrierea investitiei
Proiectul CONSOLIDAREA SI RESTAURAREA TEATRULUI „MIHAI EMINESCU” BOTOSAN, presupune continuarea lucrarilor incepute in cadrul contractului de lucrari cu nr. 17637/15.07.2014 inhcheiat cu SC Victor Construct S. R.L. – proiect nefinalizat in cadrul exercitiului financiar 2007-2013- precum si executia de noi lucrari de consolidare care nu au fost prevazute in contractul initial si care urmeaza a fi licitate.

DURATA PROIECTULUI: 36 luni total investiție, perioada estimata de desfasurare a cativitatilor fiind pana in octombrie 2021.

Valoare totala proiect: 23,307,498.93 lei din care finantare nermabursabila 22,376,009.19 lei.

Ca etape de urmat imediate:
Activarea contractului de lucrari (la aceasta data contractul este suspendat);
Achizitia lucrarilor de consolidare care nu sunt cuprinse in contractul initial;
Achizitia contractului de diriginte de santier;
Masuri de promovare si publicitate a proiectului;
Alte activitati specifice.

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata