Aldet

VIDEO : Tramvaiele deraiaza, alesii locali cauta vinovati. Flutur anunta semnarea contractului de finantare pentru tramvaiele noi

0 491

Situatia de la Eltrans și deraierile care au avut loc în ultimele zile a fost motiv de discuții în debutul ședinței de Consiliul Local de azi. Cel care a dus în discuție situația a fost consilierul social democrat Gabriel Tănăse care a cerut explicatii de la directorul general al societății prezent la ședință. Alesul local a cerut ca primarul Cătălin Flutur să-și asume faptul că proiectul de achiziții tramvaie nu este încă pus în practică. „Vă rog să vă

asumați public acest proiect legat de tramvaie și circulația tramvaielor în municipiul Botoșani pentru că situația devine alarmantă. Suntem în pericol cu toții, toți participanții în trafic sunt în pericol”, a declarat Gabriel Tănase.

Consilierul local a cerut lămuriri de la Victor Ivănescu cu privire la greva generală de acum două luni de la Eltrans și achiziția unui autoturism nou. Protestul salariaților ar fi pornit de la faptul că actuala conducere dorea tăierea tichetelor de masă pentru economii. În același timp însă societatea a achizitionat un autoturism Duster nou. „Nu mai aveți la momentul acesta nicio altă autoutilitară decât aceea cumpărată în vară care se ocupă eminamente de parcările cu plată din municipiu și de care trage toată lumea din Eltrans. Nu văd oportunitatea prin care dv. vreți să tăiați tichetele de masă și să vă cumpărați mașină de director, cu toate că mai aveați una”, a completat consilierul local.

Primarul Cătălin Flutur a intervenit și a anuntat că luni sau marti se va semna contractul de finantare pentru achizitia tramvaielor noi. Edilul a dat însă vina pe fostul Guvern care nu a semnat din iulie până în decembrie acest contract. „Luni sau marti semnăm contractul de finantare şi ne putem permite să luăm acel leasing operational să luăm acele autobuz care vor înlocui tramvaiele pe perioada implementării proiectului. Nu pot să nu remarc faptul că au fost orașe în România care aveau altfel de conducere la care licitațiile s-au făcut prin martie și adjudecările undeva prin iunie. S-au grăbit un pic lucrurile acolo””, a declarat Cătălin Flutur.

A intervenit și Victor Ivănescu care sustine că nu a fost niciun conflict la unitate și nu s-a pus problema ca salariatii sa rămână fără tichete de masă.” Nu sunt deloc adevărate informațiile, nu a fost niciodată nici măcar o intenție de grevă. Muncitorii prin profesionalismul lor, își fac lucrul mai mult de plăcere decât pentru remunerația pe care o au. Știți foarte bine că majoritatea angajaților au salariul minim pe economie iar un sistem nefinanțat nu poate să funcționeze decât la limita subzistenței”, a spus Victor Ivanescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata