VIDEO Tradiții, bucate alese și distracție la Șezătoarea Strămoșilor – Festivalul Plăcintelor la Stăuceni

0 1.708

O nouă ediție a „Șezătorii Strămoșilor” – „Festivalului Plăcintelor” a avut loc, sâmbătă seară, la Stăuceni, acolo unde, cu prilejul Moșilor de iarnă, gospodinele s-au întrecut în a face popularele plăcinte „poale-n brâu”.

Nu au lipsit și tradiționalele sărmăluțe în foi de varză, salata boeuf,pârjoluţe dar și pește cu mămăliguţă şi batal la ceaun. Evenimentul devenit o tradiție a fost reluat în acest an, după un an de pauză din cauza pandemiei, de Primăria şi Consiliul Local Stăuceni și a ajuns la a XVIII -a ediție. Din acest an Festivalul are loc în casă nouă în sala de sport construita în comună, care este una din cele mai moderne unități sportive din județ. Șezătoarea Strămoșilor – Festivalul Plăcintelor este manifestare de suflet pentru comunitatea noastră, unde am încercat, după un an de pauză, să redescoperim adevăratele șezători tradiționale  prin promovarea gastronomiei locală, prin cântec și joc popular”, a spus primarul comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș.

Spectacolul a fost susţinut de Ansamblul „Muguri de fluier”, formația Zefir, condusă de Mihai Leonte, alături de Iustina Irimia și Simona Mazăre, și Anda Scutelnicu.

Au răspuns invitației de a veni la șezătoare și președintele PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ada Macovei și directorul Direcției de Sănătate Publică Monica Adăscăliței.

Toți cei prezenți la „Șezătoarea Strămoșilor” – „Festivalului Plăcintelor” au uitat pentru câteva ore de grijile de zi cu zi și au petrecut clipe frumoase în comunitatea locală.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata