VIDEO Regal artistic de datini și obiceiuri pe străzile municipiului Botoșani

0 685

Mii de botosăneni au fost prezenţi azi în centrul municipiului la o nouă ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni”.

Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Festivalul ajuns la a XLVII-a ediție a adunat zeci de formaţii din judeţ şi din ţară ce au prezentat datinile şi obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă.

Tradiţiile şi obiceiurile populare specifice perioadei Crăciunului şi Anului Nou, cultura şi folclorul local, dar şi zonal, au fost împărtăşite publicului botoşănean, şi nu numai, de un număr semnificativ de formaţii de datini şi obiceiuri de iarnă din judeţ şi din judeţele vecine Neamț, Iași, Suceava și Bacău.

Regalul artistic a început cu parada formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă, pe traseul: Piața Revoluției – Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian”- Pod de Piatră – Calea Națională – Hotel Rapsodia – Piața Revoluției.

La ora 12.00 au început spectacolele formațiilor de datini și obiceiuri din județ și din țară în Piața Revoluției, unde a fost amplasată scena.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata