VIDEO Primarul Cosmin Andrei nu mai vrea locuințe sociale în Centrul Istoric: „Locuințele sociale se pretează pentru a fi folosite în alte zone”

0 1.636

Primarul municipiului Cosmin Andrei nu mai vrea locuințe sociale în Centrul Istoric. Locul acestora va fi luat de locuințe de serviciu pentru angajații Primăriei și ai societăților din subordinea Consiliului Local, spații pentru servicii din cadrul Primăriei.

O alternativă pentru cei care locuiesc acum în Centrul Istoric sunt apartamentele din cartierul ANL Cișmea, unde primarul a anunțat că a fost demarată licitația pentru finalizarea celor 72 de apartamente din cartierul ANL Cișmea, unde lucrările au fost executate în proporție de 50%.

„Vrem să redăm Centrul Istoric înapoi botoșănenilor, așa cum a fost odată și facem aceste demersuri în paralel cu oferirea unor spații cetățenilor care dețin locuințe sociale în Centrul Istoric, pentru a nu mai avea astfel de imobile acolo, să căutăm altă destinație, iar în acest sens am demarat licitația pentru cele 72 de locuințe sociale din cartierul ANL Cișmea, licitație care presupune un rest de executat în valoare de 9 milioane de lei, pentru că am avut un constructor care a intrat în insolvență și a denunțat contractul pe care l-am avut pentru execuția acestor locuințe sociale. Vom continua reabilitarea imobilelor, pentru a avea și o alternativă pentru cei care locuiesc în Centrul Istoric, și cu o hotărâre de Consiliu Local să schimbăm destinația locuințelor sociale. Pentru persoanele care au contracte de închiriere acolo oferim o alternativă, iar cea mai la îndemână sunt aceste 72 de apartamente care trebuie finalizate. Am mai trimis și alte solicitări către Ministerul Dezvoltării pentru locuințe sociale, dar aceste demersuri presupun un orizont de finalizare mai îndepărtat. Și atunci terminăm acest proiect și avem o alternativă pentru revitalizarea Centrului Istoric”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul susține Centrul Istoric are destinație turistică iar locuințele sociale nu se pretează zonei.

„Știe toată lumea că nu trebuia să avem locuințe sociale în Centrul Istoric. Trebuia cu totul și cu totul o altă destinație dată acestui obiectiv turistic pentru municipiul Botoșani, monumentelor istorice de acolo, care trebuie puse în valoare, și atunci firesc este să oferim o alternativă pentru cei care locuiesc acolo. Dacă vor fi de acord cu ceea ce propunem, este foarte bine, pentru că nu ne dorim să îi scoatem în stradă. Dacă nu vor fi de acord, vom rezilia contractele de închiriere, dând altă destinație imobilelor pe care le avem acolo, dar nu locuințe sociale. Locuințele sociale se pretează pentru a fi folosite în alte zone. Pot fi locuințe de serviciu, sedii pentru asociații și fundații, sedii secundare ale Primăriei municipiului Botoșani. Pot fi locuințe de serviciu la Poliția Locală, Serviciul de Urbanism, aparatul Consiliului Local și așa mai departe”, a spus acesta.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata