parlamentare sus
achitei top

VIDEO : Primari, oameni de afaceri si parlamentari la dezbatere pe tema licitatiilor publice cu Bogdan Puscas, presedintele ANAP

0 582

Primari, oameni de afaceri, parlamentari și șefi de instituții publice au participat, azi la întâlnirea pe tema licitaţiilor publice cu președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș. Printre alţii au ofst prezenşi la dezbateri participat prefectul Dan Șlincu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, Valeriu Iftime și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.  Preşedintele ANAP a venit la Botoşani la invitaţia deputatului Marius Budăi.

psd parl jos

Directorul Camerei de Comerț Botoșani, Valeriu Iftime, a propus ca licitațiile să fie adjudecate cu un preț mediu și nu cu un preț minim sau maxim. „Domnul deputat (N.R. Marius Budăi) , cel puțin până la momentul acesta este omul care m-a boxat, m-a întrebat de cele mai multe ori ce se întâmplă cu mediul de afaceri din Botoșani și dacă avei idei. Idei nu avem, pentru că știți foarte bine că toți plângem, dar dacă ar fi cineva să creioneze Legea achizițiilor publice, o să vedeți că toți din sala aceasta nu scoatem o idee coerentă. Toți știm că e prost, toți știm că nu funcționează, dar nu am văzut la cineva o idee foarte clară, că așa trebuie să facem, că așa trebuie să arate legea în România ca să funcționeze fără impedimente. Este bine că apare o lege nouă, o să vedem cum se așează ea pe piață, pentru că din nefericire apar multe reglementări fără ca mediul de afaceri să fie consultat direct” a spus Valeriu Iftime.

Președintele  ANAP, Bogdan Pușcaș, a precizatcă Legea achizițiilor publice a fost simplificată și a prezentat unele dintre noutăți. „Am considerat că am ajuns la maturitatea la care să cam segregăm timpul de control și să mai dăm fiecăruia ce e a lui și să răspundă pentru ce face. Și am decis că vom păstra această activitate de control ex -ante cu emiterea de avize conforme, adică cu asumarea răspunderii și din partea noastră. Dacă tot suntem parteneri pe drumul aceasta, haideți să fim parteneri și când luăm o decizie și când ne asumăm răspunderea. Să nu rămâneți dvs. singuri în fața celorlalți, dând, într-adevăr, Curții de Conturi controlul ex-post, ceea ce se întâmplă după ce ați semnat contractul de achiziție publică, modul de cheltuire a banilor”, a declarat Bogdan Pușcaș.

VIDEO

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata