VIDEO Pericol la Sectia de Boli Infectioase. Managerul de la Spitalul Judetean : „Sper ca Dumnezeu să ne ferească de aceste evenimente”

0 535

Rețeaua electrică de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Mavromati” este subdimensionată iar în această perioadă a pandemiei este solicitată la maximum.

Doina Caba, managerul Spitalului Județean „Mavromati” susţine că s-au luat măsuri prevenitive pentru a evita o tragedie. Pe 15 martie se termină procedura de documentație și avizare a lucrării de intervenție privind refacerea instalației electrice de la Secția Infecțioase, însă lucrarea propriu-zisă ar putea începe abia prin vară. „Nu numai când dorm, și când sunt trează stau cu îngrijorare. Într-adevăr, sunt subdimensionate instalațiile electrice în perioada de infecții COVID. Se întrebuințează oxigenul pentru pacienții COVID, se utilizează instalația electrică poate peste capacitatea la care a fost proiectată și realizată când s-a ridicat clădirea. Dar, conducerea spitalului cu medicii șefi de secții a luat măsuri stricte ce țin de resursa umană, să evităm aceste tragedii. S-au făcut reinstruiri, pacienții cu utilează două surse de oxigen de la Infecțioase sunt transferați sau internaţi direct la Secția pneumologie. Electricianul merge zilnic şi verifică prizele S-a instruit personalul, să nu folosim prelungitoare sau alte echipamente. Eu sper ca Dumnezeu să ne ferească de aceste evenimente pentru că eu însă susţin că resursa umană trebuie să fie responsabilă pentru că şi cu instalaţie nouă dacă nu suntem responsabili aceste evenimente pot avea loc”, a spus Doina Caba.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata