VIDEO Pacienti in pericol la Sectia de Boli Infecţioase. Prefectul ameninta cu amenzi

0 242

Persoanele ce sunt internate la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean „Mavromati” sunt expuse unui pericol din cauza instalaţiei electrice. În urma tragediilor de la Spitalul Piatra Neamţ şi Institului Matei Balş din Capitală la Botoşani, la secţia ce tratează bolnavii infectaţi cu coronavirus, situaţia se poate repeta oricând.

Prefectul judeţului Dan Nechifor susţine că avertismentele date până acum nu au schimbat situaţia şi nu exlude sacţionarea cu amenzi a unităţii medicale. „Nu mai avem răbdare și nici timp să facem așa ceva. Am adus la cunoștință și doamnei manager acest lucru că dacă se vrea se poate. Avem opt zile cred de când am avut ultima discuție. Din ce știu eu pe SICAP (nr Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice) a fost publicat anunțul miercurea trecută. Cred şi sunt sigur că dacă se vrea se poate. Am discutat și cu conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Categoric dacă în perioada imediat următoare nu se vor găsi soluții vom trece la aplicarea de sancțiuni”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică susţine că s-a luat legătura cu câteva firme care sunt dispuse să lucreze la remedierea instalației electrice, chiar sub pericolul COVID. „Din punct de vedere al DSP-ului noi am luat legătura cu câteva firme care ar fi dispuse să participe la efectuarea lucrărilor la Secţia de Boli Infecţioase dar remedierea acestora probleme ține doar de Spitalul Județean. Sper să înţeleagă că nu ne putem învârti aşa la nesfârşit”, a spus medicul Monica Adăscăliței.
Aceeaşi problemă a fost şi la Spitalul de Pneumoftiziologie dar a fost rezolvată în opt zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata