VIDEO : O noua sansa pentru ca lucrarile la Teatrul Eminescu sa fie finalizate

0 704

Lucrările de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu ar putea continua cu bani de la Uniunea Europeană. Aleşii locali s-au întâlnit azi în şedinţa ordinară pentru a vota două proiecte „Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ”Consolidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu Botoșani” și a cheltuielilor legate de acest proiect” şi „Proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru proiectul ”consolidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu Botoșani”.  Din cele declarate de Adriana Zăiceanu, administratorul public al municipalităţii  condiţiile sunt sunt pentru proiectele nefinalizate prin POR şi valoarea maximă să fie de 5 milioane de euro.

„Valoarea maximă a proiectului nu trebuie să depășească 5 milioane de euro. Din analiza a ceea ce s-a întâmplat pe obiectivul Teatrul Mihai Eminescu am ajuns la o concluzie: avem un contract în derulare cu Victor Construct, avem o documentație pentru ceea ce înseamnă lucrări de consolidare, ce nu au fost luate în calcul la prima licitație”, a declarat Adriana Zăiceanu. – VIDEO

Viceprimarul Cosmin Andrei, a cerut informaţii cu privire  şansele ca municipiul Botoşani să obţină bani la nivelul regiunii Nord Est :  „Suma maximă este de  21 milioane de euro pe regiune. Mai concurăm şi cu alte UAT-.uri, şi vreau să vă întreb dacă sunt şanse să nu primim această sumă”.

Mihai Tincu , consilier PSD, a intervenit şi el :„Această cărare, acest drum către Ministerul Dezvoltării la domnul ministru Stănescu este bătut de mult timp, din primăvara acestui an și de domnul viceprimar și doamna senator Federovici a fost acolo de câte ori. Și ceea ce spun eu, chiar dacă îl fac pe domnul primar să zâmbească, eu mă bucur când dl primar zâmbește el pentru că pune în funcțiune și Cornişa”

Replica a venit din partea edilului Cătălin Flutur  : „Logic, chiar ar fi trebuit să spun că nu avem nici o legătură cu dl vice-prim ministru și ministru al dezvoltării în problema asta. Și pot spune că așa este. Dacă vreți să spunem, pentru că ați încercat să spuneți că grupul votează și ați încercat să faceți un apel de mulțumire către partid…dacă vreți, spunem și noi: mulțumim partidului dar votați să facem treabă”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata