VIDEO Ministrul dezvoltarii Daniel Suciu a verificat stadiul lucrarilor la Spitalul de boli paleative Botosani

0 697

Insotit de conducerea PSD Botosani ministrul dezvoltarii Daniel Suciu a facut sambata dimineata o vizita de lucru pe santierul unde se construieste Spitalul de boli cronice si paleative Botosani. Alaturi de Suciu au mai fost presedintele PSD Botosani Doina Federovici, ministrul muncii Marius Budai, deputatii Costel Lupascu, Razvan Rotaru si Tamara Ciofu, subsecretarii de stat Dan Deleanu și Angel Gheorghiu,impreunana cu presedintele CJ Costica Macaleti, cei doi vicepresedinti, viceprimarii municipiului dar  si restul conducerii PSD Botosani. De la intalnire nu a lipsit nici prefectul Dan Slincu. Ministrul dezvoltarii a fost insotit de mai multi angajati de la CNI, fiind verificat stadiul lucrarilor. Desi vizita se anunta una de rutina, discutiile au degenerat in momentul in care repezentantul companei de constructii a inceput sa se planga ca nu poate duce la bun sfarsit lucrarea din cauza costurilor marite in ultimii ani, fata de momentul castigarii licitatiei. Cresterea salariilor dar si a materialelor de constructii le pun mari piedici constructorilor, insa raspunsul a venit prompt din partea ministrului care a spus ca la momentul licitarii trebuiau luate in considerare aceste aspecte, si mai mult, compania de investitii este la zi cu platile, fiind nemultumit de stadiul de intarziere al lucrarilor.

VIDEO DISCUTII IN TIMPUL VIZITEI IN SPITAL

Banii pentru unitatea medicală sunt de la Compania Naţională de Investiţii iar prima solicitare pentru construcţia Spitalului municipal de boli cronice şi îngrijiri paleative din Botoşani a fost făcută de deputatul PSD Tamara Ciofu în 2014.
Valoarea estimată a investiției se ridică la 15,5 milioane lei, iar noul spital va fi ridicat în curtea Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe”. Noul spital va purta numele academicianului Leon Dănăilă şi va avea subsol, parter și trei etaje, 140 de paturi, spațiu pentru investigații RMN. Lucrările sunt efectuate de Victor Construct şi au demarat pe 20 noiembrie anul trecut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata