VIDEO – Investitie de 3,6 milioane de euro in educatie la Saveni

0 1.298

Un primar investeşte în viitorul urbei pe care o conduce. 3,6 milioane de euro sunt banii pentru un complex liceal modern cu dotări care să atragă elevii la studii şi care să rămână acolo unde studiază şi să dezvolte economic oraşul. Aşa gândeşte primarul Relu Tîrzioru care a ales să ofere condiţii de educaţie moderne pentru cei o mie de elevi a Liceului „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni.
Proiectul de reabilitare a fost făcut în anul 2017 iar anul trecut a fost primită pentru reabilitarea liceului, o finanţare de peste 3,6 milioane de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală( PNDL). „Avem o investiţie foarte frumoasă în complexul liceal din Săveni, o investiţie de 3 milioane de euro, completată cu ceva fonduri din partea autorităţii locale pentru dotarea şi definitivarea lucrărilor pentru că nu poţi să creezi un complex liceal nou şi să pui bănci sau table vechi şi să nu pui jalozele la geam. În această sumă vin reabilitate toate corpurile de clădire. Unde a fost sala de sport sunt acum săli de clase moderne astfel încât învăţământul să se deruleze într-un schimb.
În spate este o clădire nouă unde o să fie laboratoare, amfiteatru, cantină şi sală de mese. Investiţia estimăm noi să o finalizăm anul viitor dacă lucrurile decurg aşa cum ne dorim în condiţiile în care guvernul actual îşi asuma plata facturilor în termen. Sperăm ca anul viitor în septembrie investiţia să fie finalizată”, a declarat Relu Tîrzioru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata