locale psd
locale sus

VIDEO – Întâlnirea anuală a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani la Statiunea Popăuţi

0 391

Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis (ACOC) Botoșani a organizat vineri Adunarea Generală, la Stațiunea de Cercetare Popăuți, un eveniment la care au participat zeci de crescători de oi din județ. 

Evenimentul a fost organizat pentru a le oferi fermierilor botoșăneni informații cu privire la activitatea asociației în 2021 și pentru a le prezenta măsurile care vor intra în vigoare în următoare perioadă.

La Adunarea Generală a ACOC Moldoovis au fost prezenți doi profesori universitari de la Facultatea de Zootehnie din Iași, reprezentanții APIA Botoșani și președintele PNL Botoșani Costel Șoptică, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. “La începutul anului am făcut achiziția celor patru rulote este efortul făcut de Asociația Moldoovis în ideea de a vă valorifica dumneavoastră produsele. În lunile martie, aprilie, mai, ne-am ocupat de campania de bonitare a mieilor Karakul de Botoșani. În luna aprilie am organizat acea piață mobilă, am făcut deschiderea în Piața Centrală după care rulotele au fost amplasate în diferite puncte din cartiere. În iunie, iulie, august am finalizat introducerea datelor în baza de date a asociației în ceea ce privește însușirile calitative la mieii Karakul. În luna septembrie au fost verificați în teren berbecii, în vederea autorizării la montă și acele neconformități care existau. În octombrie, noiembrie și decembrie au făcut lucrări la nivel restrâns din cauza pandemiei. Toate întâlnirile noastre s-au desfășurat online”, a spus Ionică Nechifor.

simio cosma

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata