parlamentare sus
achitei top

VIDEO – Întâlnire anuală a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani la Statiunea Popăuţi

0 239

Directorului Stațiunii de Cercetare Popăuți Ionică Nechifor, a organizat vineri întâlnirea periodică anuală a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis Botoșani, la care au participat fermieri din tot judetul. Invitati pe langa fermieri, au mai fost prefectul Dan Nechifor, senatorul PNL Costel Soptica, directorul DSVSA Florin Turcanu, directorul APIA Bogdan Cimpanu si decanul Facultatii de Zootehnie de la Iasi Constantin Pascal.
Inainte de discutiile tehnice despre activitatea asociatiei prefectul a asigurat fermierii de sprijinul Guvernului in privinta secetii, senatorul Costel Soptica a citit mai multe acte normative pentru spjinul celor din zootehnie iar directorul APIA a asigurat crescatorii de animale de tot sprijinul institutiei in a beneficia de fondurile necesare desfasurarii activitatii.
„Noi ca si statiune derulam un proiect ADER si ce este cel mai interesant, de aceea mi-am si dorit sa-l cuplam cu intalnirea cu fermierii sa vada rezultatele acestui proiect. Obiectivul pe care il avem este acela de a crea o noua linie in cadrul rasei karakul Botosani si anume specializata pentru productia de csrne. O sa-i informam pe fermieri tot ceea ce inseamna activitate de control, productii, pielicele,carne, pe anul urmator. De asemenea vom discuta masurile pe 2021 – 2022 pana la aparitia planului national strategic si tot ce tine de regulamentele europene de masurile de sprijin in perioada urmatoare, data fiind situatia cu pierderile din sector datorita pandemiei” a declarat Ionica Nechifor

psd parl jos

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata