VIDEO Începe dosariada pentru obținerea gradației de merit în învățământ

0 287

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat astăzi procedura operațională pentru concursul pentru acordarea gradațiilor de merit, sesiunea 2022.

În ședința paritară de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani s-a stabilit ponderea de gradații pe discipline/domenii, fiind acordate în total 220 de gradații din care 15 pentru personalul de conducere, îndrumare și control și 205 pentru personalul didactic de predare.

„Prin comisia paritară şi ulterior în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar avem stabilit un număr total de gradaţii pentru personalul didactic de predare de 205, pentru funcţii de conducere, îndrumare şi control 15, deci total personal didactic 220”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

La personalul auxiliar au fost acordate aproape toate gradaţiile care au rezultat din calcule. În această situație în acest an vor fi date doar două gradaţii pentru personalul din inspectoratul şcolar. „E prima dată când se acordă această facilitate. Cadrele didactice aveau această oportunitate împreună cu personalul auxiliar din unităţile de învăţământ, în timp ce personalul din inspectoratul şcolar, nefiind asimilat personalului didactic auxiliar, nu a putut depune practic niciodată dosar pentru obţinerea acestui beneficiu salarial”, a concluzionat Ada Macovei.

Gradația de merit reprezintă 25% din salariu și se acordă pe o perioadă de cinci ani.

Fișele de autoevaluare pentru fiecare categorie de personal au fost, de asemenea publicate pe site, și pot fi descărcate la adresa https://isjbotosani.ro/noutati/concurs-gradatie-de-merit-sesiunea-2022.html.

Conform graficului desfășurării concursului pentru acordarea gradațiilor de merit – sesiunea 2022, în perioada 2-16 mai 2022 candidații vor depune dosarele care conțin documentele justificative privind activitatea sa la secretariatul unității de învățământ, urmând ca în perioada 17-20 mai 2022 directorii unităților de învățământ să depună dosarele la registratura inspectoratului școlar.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata